avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numarul minim de reprezentanti ai salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numarul minim de reprezentanti ai salariatilor

buna ziua. numele meu e maria si ma confrunt cu urmatoarea problema.sunt IRU la o societate (la inceput), cu 130 angajati.in acest moment avem 3 repr.ai salariatilor. unul din ei urmeaza sa se pensioneze. CCM este valabil pana in august. este nevoie sa il inlocuiesc pe acel repr.al salariatilor? trebuie intrunita din nou adunarea generala a salariatilor pt a se alege un nou repr. al salariatilor.
va multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
maiamaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: maiamaria , utilizator 13:38, 29 Ianuarie 2010
Teoretic, daca am aplica legea in litera ei, ar trebui o noua adunare, un nou vot, etc.

Daca nu doriti/se poate organiza asa usor o noua adunare, cea mai usoara solutie ar fi ca reprezentantul pensionabil sa delege atributiile sale altei persoane, pana cand mandatul actual (al celor trei) expira, urmand ca atunci sa se aleaga altii.
Am intalnit si solutia sa de desemneze reprezentant (proces verbal intre conducere si actualii reprez., inclusiv pensionabilul) "urmatorul de pe lista" (adica de pe lista cu candidati, atunci cand s-au organizat alegeri), daca intrunea numarul de voturi.

Teoretic, se poate si sa traiti cu doar 2, insa depinde de cand veti demara negocierile unui nou contract/cand veti semna, de cand expira mandatul celorlalti doi (poate oricum veti avea de organizat alegeri), si de ce este prevazut cu privire la mandatul lor in actul de alegere.
Mai depinde si de relatia cu directia de munca judeteana, unde va trebui, in cele din urma, sa inregistrati un nou contract colectiv, cu semnaturile reprez. pe el, care semnaturi trebuie sa corespunda (sau nu;) ) cu cele din p-v de alegere, ca numar si persoana.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
smeagull, utilizator
multumesc mult.mi-ati fost de mare ajutor=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentantii salariatilor. mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Daca un reprezentant al salariatilor vrea sa se retraga, care este procedura, ce trebuie facut???? face o cerere? Contractul, inca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)
Hotarare de schimbare a reprezentantilor salariatilor alinaion82 alinaion82 Iimi puteti spune, va rog, cum ar trebui sa arate o hotarare de schimbare a reprezentantilor salariatilor? Va multumesc! (vezi toată discuția)