am o fetita de 5 ani si o hotarare definitiva si irevocabila prin care imi este incredintata mie scre crestere si educare. daca as vrea sa o scot din tara, concedii, etc, este suficienta acea hotarare?
Nu aveti nevoie de declaratia de acord a tatalui minorei pentru a iesi din tara impreuna cu minora.
Aveti nevoie de hotararea respectiva -legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minora.
Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate
Art. 30.
(1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă.
O intrebare..
anescumaria
Buna ziua,
azi s-au facut 30 zile de la comunicarea hotararii de divort..am fost la arhiva civila si am solicitat sa se mentioneze pe hotarare ca este ... (vezi toată discuția)