Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti daca stiti, pe parcursul unui proces civil, in calitate de reclamant, pot face intimpinare dupa ce s-a ajuns la faza administrarii probelor, sau aceasta nu se paote face decit la inceput ?
Intampinarea poate fi formulata doar de parat in termen de 15 zile de la primirea citatiei, nu de la reclamant.
Imi cer scuze, am citit in graba intrebarea dvs ,incercand sa fac mai multe lucruri deodata, in final gresind aman2. NU puteti face intampinare, deoarece aceasta intra doar in dreptul paratului, cererea reconvontionala fiind si ea tot un drept al paratului, prin care are pretentii proprii. Dvs ca si reclamant puteti doar sa va intregiti-completati cererea de chemare in judecata, acest lucru conform art 132. Cpc se poate cere la prima zi de infatisare
Dle Filip termenul de 15 zile se refera la primul termen de judecata,in sensul ca de la data primirii citatiei paratul sa aiba la dispozitie cel putin 15 zile ptr a si pregati apararea,iar in procesele urgente cel putin 5 zile.Intampinarea se depune la dosar cel tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit ptr judecata.
Puteti depune note de sedinta sau memorii in legatura cu aspecte ale administrarii probelor sau in legatura cu modul de solutionare a problemelor de ordin procesual, sustineri ale piritului si altele.Intimpinarea este actul procesual civil ce structureaza modul de aparare al piritului fata de cererea de chemare in judecata civila.