avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale obligatie asigurare plata prin POS
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

obligatie asigurare plata prin POS

buna ziua,
exista obligatia de a asigura posibilitatea clientului de a plati prin POS? cumva in functie de un plafon al incasarilor zilnice?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 15:55, 27 Noiembrie 2008
Ordonanţă de urgenţă nr. 193 din 12/12/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată aprobata de LEGE nr.250 din 10 iunie 2003 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată

Art. 1 alin (3) Începând cu data de 1 iulie 2003, persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi realizează anual o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro vor accepta ca mijloc de plată şi cardurile de debit, şi cardurile de credit."

Vestea bună este că această Ordonanţă nu are nici un fel de contravenţii. Acestea au fost abrogate prin ORDONANŢA nr.86 din 28 august 2003 privind reglementarea unor măsuri în materie financiar-fiscală

Deci nu există nici o amendă.
Obligaţia pentru care nu există nici o sancţiune este o obligaţie morală.

Alberto Kurtyan
*Recomanda consultantul daca mesajul este util

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminal pos in afara de casa de marcat la un camping floritanoje floritanoje Va rog sa ma lamuriti daca pentru un camping e obligatoriu si un terminal pos in afara de casa de marcat cu jurnal electronic? Multumesc. (vezi toată discuția)
Instalare pos niadi niadi Plafonul de 10000 euro la care devine obligatorie pentru comercianti instalarea pos, se refera la cifra de afaceri a societatii sau incasari anuale ale unui ... (vezi toată discuția)
Platile cu cardul - legea 250 / 2003 boogieboogie boogieboogie Buna ziua, Doresc sa aflu ce demersuri pot efectua impotriva unei institutii publice, sau unei companii aflate in subordinea acesteia, care nu respecta ... (vezi toată discuția)