avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Terminal pos in afara de casa de marcat la un camping
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Terminal pos in afara de casa de marcat la un camping

Va rog sa ma lamuriti daca pentru un camping e obligatoriu si un terminal pos in afara de casa de marcat cu jurnal electronic?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:04, 12 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar daca aveti o cifră de afaceri anuala mai mare de 50.000 euro. Conform Ordonanţa de urgenţă nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată:

Art. 1
(3) Persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi cu ridicata, aşa cum acestea sunt definite de Ordonanţa Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele care desfăşoară activităţi de prestări de servicii, care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 50.000 euro în echivalent lei, au obligaţia să accepte ca mijloc de plată şi cardurile de debit, şi cardurile de credit prin intermediul unui terminal POS şi/sau al altor soluţii moderne de acceptare. Prin activitatea de prestări de servicii, în sensul prezentului alineat, se înţelege operaţiunea definită la art. 271 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Cod fiscal:
Art. 271. - Prestarea de servicii Aplicare.
(1) Se consideră prestare de servicii orice operaţiune care nu constituie livrare de bunuri, aşa cum este definită la art. 270.

Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea dotarii cu pos rovasit@yahoo.com rovasit@yahoo.com Buna ziua. Societatea noastra are ca obiect de activitate principal Fabricarea painii si a produselor de panificatie.In cadrul societatii avem si un mic ... (vezi toată discuția)
Obligatie asigurare plata prin pos romibaro romibaro buna ziua, exista obligatia de a asigura posibilitatea clientului de a plati prin POS? cumva in functie de un plafon al incasarilor zilnice? multumesc. (vezi toată discuția)
Instalare pos niadi niadi Plafonul de 10000 euro la care devine obligatorie pentru comercianti instalarea pos, se refera la cifra de afaceri a societatii sau incasari anuale ale unui ... (vezi toată discuția)