avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constituire proces civil ,pentu servitute stipulata in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constituire proces civil ,pentu servitute stipulata in contactul de vanzare -cumparare

Buna ziua,anul trecut in februarie am cumparat o propietate .Accesul pe propietate se face pe un teren servitute,dat de propietar.Dupa sase luni propietarul a vandut terenul grevat de servitute.Actualul propietar imi interzice sa imi trag utilitatile pe terenul servitute,cu toate ca acest lucru e stipulat favorabil in contractul meu de vanzare cumparare si in extras de carte funciara sau foaie de avere.Am toate proiectele avizate pentu utililitati.Cand am inceput lucrarile de sapare a santului pt apa de exemplu,actualul propietar mi-a interzis acest lucru,a sarit la bataie,cu toate ca a cuparat o propietate grevata de sarcini!!!Am chemat politia ca situatia sa nu se degradeze,si acestia ,bugetari fiind,nu s-au bagat si in plus nu stiu sa aplice legea fiind analfabeti!!!Care sunt pasi de a incepe un proces civil?trebuie sa imi trag utilitatile prin china pt ca am un vecin cretin?Nu am nici bani suficienti sa imi apelez la serviciile unui avocat.Ma pot apara singur in istanta?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:35, 3 Aprilie 2012
Servitutea de trecere nu va da dreptul sa sapati pe terenul aservit pentru alimentarea cu apa. Daca terenul aservit este grevat doar de servitutea de trecere, aveti nevoie de acordul proprietarului pentru aductiunea de apa pe terenul sau.

Va puteti apara si singur dar, dupa cum puneti problema (vecin cretin, utilitati trase prin China) nu cred sa aveti vreo sansa. Invectivele nu sunt argumente.
Puteti cel mult sa solicitati in instanta un drept de servitute referitor la conducta de apa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

am cumparat un teren la tara si vreau sa fac o fantana. ... elena cailean elena cailean Buna ziua, Am cumparat un teren la tara si vreau sa fac o fantana. Pe sub terenul meu trece o conducta privata a altor 6 case din jur, ei au tras o teava din ... (vezi toată discuția)
Casa si teren fara cale de acces romeo1234 romeo1234 buna ziua,in septembrie anul trecut am cumparat o casa si teren.Dar terenul cumparat nu este in continuarea casei, ci intre casa mea si teren se afla inca o ... (vezi toată discuția)
O intrebare despre drumul de servitute Cosmin.Marian Cosmin.Marian Salut, Am o intrebare despre Drumul de Servitute si as aprecia ajutor cu niste informatii. Context: Va trebui sa las un astfel de drum \"lotului din ... (vezi toată discuția)