avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie intretinere februarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie intretinere februarie

Buna ziua,
Mi-am cumparat apartament nou, pe data de 24.01 mi-am pus apometre noi. La inceputul lunii martie am fost la administratie sa declar index apa calda rece a.î. pe februarie consumul de apa sa nu mai fie la pausal si sa fie in baza apometrelor. D-an administratora n-a vrut sa-mi citeasca indexul pe motiv aberant ca de ce am doar 2 apometre ca nimeni in bloc n-are 2, m-a tot amanat si la insistentele mele mi le-a citit undeva pe 27.03 moment in care a zis ca e prea tarziu pt februarie (desi intretinerea nu s-a afisat). I-am aratat actele cum ca am legal apometre din 24.01 zic impartiti la 2 consumul si calculati si n-a tinut cont. S-a afisat alaltaieri intretinerea pe februarie, evident cu consum de apa fiind trecut la pausal (125 ron apa numai pe februarie, in conditiile in care pana acum am 3,4mcubi rece si 6,4mcubi calda per total). Va rog sa ma sfatuiti cum ar fi cel mai bine sa procedez sa depun o contestatie in acest sens, si evident, sa n-o depun degeaba.
Multumesc, Radu
Cel mai recent răspuns: Radu_Chiran , utilizator 12:04, 5 Aprilie 2012
Instiintarea asociatiei de proprietari privitor la montarea de apomentre individuale ati realizat-o oficial catre asociatia de proprietari depunand copie dupa certificatele de verificare metrologica ?
In situatia in care detineti dovada ca ati instiintat asociatia de proprietari despre montarea de apomentre individuale,masura neinregistrarii indexului acestora constituie abuz
Daca detineti dovada de instiintare asociatia de proprietari despre montarea apometrelor individuale,iar lista de intretinere precizeaza alte valori fata de cele reale,sunteti indreptatit in temeiul disp art 12 A c) din HG nr 1588/2007 sa formulati contestatie la presedntele de asociatie la lista de intretinere,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie detine obligatia legala sa raspunda in termen de 7 zile
Radu_Chiran a scris:
... pe data de 24.01 mi-am pus apometre noi. La inceputul lunii martie am fost la administratie ...

Pe data de 24.01 atunci cand v-ati montat apometele trebuia sa anuntati asociatia, sa solicitati citirea indexului si sigilarea acestora in instalatie. Asa administratorul venea in zilele urmatoare si va putea lua in consideratie consumul conform apometrelor pe luna februarie prin citirea indexului, a doua oara, la sfarsitul lunii februarie.
Pentru ca prima citire s-a facut la sfarsitul lunii martie, administratorul nu are cum sa faca diferenta, nu stie ce a indicat apometrul si cand a fost instalat.
Asa ca o sa-l citeasca din nou la sfarsitul lunii aprilie. Atunci va putea calcula consumul pe luna aprilie si-aceasta va fi prima luna cand dumneavoastra o sa platiti conform apometelor.
ma puteti ajuta cu un model / template de astfel de contestatie va rog?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce act normativ reglementeaza facturarea apei in sistem pausal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Cum se ia in calcul pausalul? moisavali moisavali Buna ziua. Am o intrebare referitoare la cum se ia in calcul pausalul. Am un apartament contorizat la apa rece si calda. De cateva luni, mai precis din ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)