avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nu gasesc planul parcelar cu coordonatele
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nu gasesc planul parcelar cu coordonatele

Buna ziua.Am cumparat o parcela intr-un sat de langa Timisoara.Teren intravilan(gradina suplimentara).La primarie si la cadastru este doar un plan cu tarlaua impartita in parceledar fara coordonatele de rigoare.Eu am 1090mp.Cand am chemat topograful sa imi imprejmuiasaca, surpriza:trebuie sa masor toata tarlaua ca sa imi poata spune exact care e parcela mea.
Intrebarea mea este:De ce nu gasesc planul vechi(primarul spune ca e vorba de un plan mai vechi si nu stie ce topograf l-a intocmit dar ca pamantul este acela care l-am cumparat)Precizez ca era carte funciara pe terenul care l-am cumparat.Nici cei de la cadastru spun nu au un plan mai amanuntit.Primaria mi-a recomandat un topograf ,care mi-a zis ,ceea ce v-am relatat mai sus.Care sunt demersurile urmatoare?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: calc , utilizator 07:51, 16 Iunie 2012
"am cumparat o parcela intr-un sat...." nu prea suna bine #-o, cu atat mai putin convingator (citesc si ce ati scris mai departe)!!!
Sunteti sigur ca ati cumparat?
"Sunt proprietarul unei parcele inscrise in CF din anul 1995.." ar fi relevant - daca este si adevarat
si e foarte serios! daca nu aveti contract la notar sau nu aveti inscriere in CF e o alta problema care intradevar implica un Plan parcelar.
DACA cunoasteti limitele pentru imprejmuire aveti nevoie de Autorizatie de construire si un plan vizat de cadastru.
in prealabil trebuie ca imobilul/parcela sa aiba nr cadastral.
Eu va recomand sa certi primariei, cadastrului si topografului in scris ce "v-au spus" si apoi sa cautati un avocat... sau
Sa cautati un alt autorizat cadastru! gasiti lista la OCPI Timisoara
(apropo, cand va spus ca trebuie sa masoare toata tarlaua va cerut si bani pentru toata tarlaua?!! - aveti X7 - pe la Timisoara se cer anumite lucruri functie de masina clientului...)
Daca doriti sa fie facut ce trebuie atunci acceptati sa se masoare toata tarlaua si sa se parceleze conform registrului parcelar.
Adresati-va OCPI Timis care are obligatia de a va furniza toate datele despre imobilul pe care l-ati dobandit. El are un nr. topografic si este inscris in CF ( nr. care trebuie sa existe si in contractul dumneavoastra de Vanzare-cumparare, Timisul facand parte din zona unde existau CF conform Decret lege 138/1933)
Pentru identificarea terenului va trebui sa angajati un expert topograf cu experienta care stie ce este necesar.
Nu e necesar un expert ci un topograf care sa isi faca meseria. Oficiul de cadastru nu are de unde sa ii dea coordonate daca nu s-au facut masuratori acolo decat cu multi ani in urma. Daca insa nu doreste sa se masoare toata tarlaua ori nu doreste sa plateasca ceva ce e necesar ori nu doreste sa se afle ceva, poate un plus de suprafata?
Buna ziua.Incerc sa dau cat mai multe raspunsuri.Am CF ,dar nu am plan parcelar.Eu vreau sa se masoare toata tarlaua dar e foarte scump cred.Sunt vreo 30 40 de parcele si nimeni nu are plan.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un teren "înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar"? BarbuMed BarbuMed Vă rog mult să mă ajutaţi cu o clarificare la problema următoare. Am un teren in extravilan pentru care la Cadastru s-a pus menţiunea [i]\"imobil ... (vezi toată discuția)
Rectificare coordonate extravilan virtuale ? cosmin12345 cosmin12345 Buna ziua in urma cu 2 ani am cumparat o parcela de teren de 2500 mp extravilan.Am identificat parcela cu vechii proprietari toate bune .Acum vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cadastru intabulare cerul cerul Buna ziua! In urma unei succesiuni am in posesie un teren.Nu reusesc sa gasesc aceasta parcela.Este un teren intravilan si mi se pare normal ca sa existe ... (vezi toată discuția)