Buna ziua ,am depus cerere pentru trecerea de la pensie anticipata partiala la cea de lim . de varsta .
De la ce data am calitate de pensionar la lim.de varsta ?la data implinirii varstai standart ? sau la data emiterii deciziei de pensionare la lim.de varsta ?
In acesta perioada de asteptarea deciziei definitiva pot realiza venit muncind ca zilier ?( La depunerea dosarului ,s-a verificat ca indeplinesc conditiile de varsta.)
multumesc
1. Veti beneficia de pensie pentru limita de varsta de la data indeplinirii varstei standard (sau varstei standard reduse, daca este cazu).
2. - Eu consider ca puteti sa cumulati pensia cu un venit profesional (salariu) pana vine decizia de pensie pentru limita de varsta.
- Dar nu am incredere in cum va interpreta Casa de Pensii aceasta; s-ar putea sa zica sa asteptati decizia si apoi sa obtineti alte venituri.
3. Ca zilier puteti sa lucrati oricand, chiar daca aveti pensie anticipata partiala, deoarece venitul din activitatea de zilier nu este un venit din care se retine si plateste contributia pentru pensie (v. Legea 52/2011).