avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in strainatate

vreau sa plec la munca in strainatate. o firma din timis mi-a propus un loc de munca in germania la un hotel. am primit un ,,act'' in limba germana, fisa postului.si o hartie tot in germana( in care apare si denumirea hotelului unde as lucra)prin care eu ma oblig sa platesc 350 euro persoanei de contact intr-un cont la o banca duin romania. cat de lagala pare a fi afacerea? asa se procedeaza in mod
obisnuit? n-ar trebui semnat un contract inainte cu angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:24, 4 Aprilie 2012
Verificati daca acea firma este inregistrata la ITM Timis ca agent de ocupare a fortei de munca .
Activitatea de mediere a fortei de munca in strainatate este reglementata prin Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare si HG nr. 384/2001 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 156/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 10 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate:
Agenţii de ocupare a forţei de muncă nu vor percepe, în afara tarifului prevăzut la art. 8 alin. (2) lit. b), comisioane şi nu vor pretinde garanţii de la persoanele mediate, respectiv de la persoanele angajate în străinătate cu contract individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre firme si contracte de munca cimbru cimbru am 2 intrebari;1)vrem sa plecam ca si cuplu in strainatate la munca si vreau sa stiu cum verific o firma cat e de legala,ok,ce cheltuieli corecte ... (vezi toată discuția)
Cetateni straini - in strainatate carmenliv carmenliv solicit punctul de vedere in ceea ce priveste infiintarea si autorizarea unui SRL avand ca obiect de activitate recrutare si plasare forta de munca EXCLUSIV ... (vezi toată discuția)
Leasing de personal in strainatate?? Forumconsult Forumconsult Buna ziua, Suntem o firma de resurse umane si ne intereseaza daca putem face leasing de personal in strainatate si ce conditii ar trebui sa indeplinim pentru ... (vezi toată discuția)