avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fratele poate fi coasigurat la sanatate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fratele poate fi coasigurat la sanatate?

Il pot trece pe fratele meu pe asigurarea mea medicala daca nu are venit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 23 Iunie 2018
Sotul, sotia sau parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate medical, pot beneficia de toate facilitatile pe care le ofera o asigurare medicala, in calitate de coasigurati.
Cei care au in intretinere frati ori surori fara venituri nu ii pot prelua pe acestia pe asigurarea lor. O varianta pentru este incheierea unui contract de asigurare cu casa de sanatate de care apartin.

Multumesc pentru raspuns,fratele meu nu are venituri ,din pacate are o tumora pe creier si trebuie operat luni,am informat medicul ca nu putem plati aceasta interventie,cei de la spital mi-au spus ca il pot trece pe asigurarea mea,mi-au dat si o adeverinta ce trebuie completata de catre firma la care lucrez.
In situatia in care interventia chirurgicala se face si noi nu putem plati,exista alte variante? ce putem face?
Pana acum ati platit investigatiile ,analizele efectuate?
nu am platit nimic
Intrebati medicul de familie sau medicul curant daca nu cumva afectiunea de care sufera este inclusa intr-un program national de sanatate.cei care sufera de neoplasm,de regula sunt inclusi...si daca raspunsul este afirmativ atunci fratele ar deveni asigurat fara plata contributiei dupa ce va depune actele la casa de sanatate si va primi adeverinta de asigurat.
Informatia precum ca dvs. in calitate de frate l-ati putea avea ca si coasigurat,este din nefericire falsa.

Alte discuții în legătură

Un diabetic plateste asig. de sanatate? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Un diabetic, care nu are nici un fel de venit, plateste asigurarea de sanatate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de un ajutor pentru medicamentele necesare gratuit tinand cont ca nu am nici un venit? delioara74 delioara74 Buna ziua ,am o problema grava,sunt bolnava de circa 4 ani de hepatita cronica b,artrita reactiva,tiroida auto imuna,si am 4 operatii,cum pot beneficia de un ... (vezi toată discuția)
Plata sanatate kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O persoana care nu mai are nici un fel de venit de un an si jumatate, a fost depistata cu diabet si trebuie internat in spital. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)