va rog daca imi puteti da un rasp la intrebarile mele;am inaintat cererea de divort dar nu am cerut si partajul bunurilor.Noi am construit o casa in timpul casatoriei pe pamintul soacrei,dar aceasta neavind inca efectuata succesiunea de mostenire din partea mamei ei.La vremea constructiei sotul meu a platit proiectul casei,dar neavind act de proprietate pe numele sau proiectul nu este inca finalizat.Sau platit impozitele pe pamint si cladire pe ultimii 3 anipe numele soacrei,iar in paranteza fiind trecut numele sotului meu.Mentionez ca noi am construit casa fara ajutorul financiar al socrilor mei,respectiv parintii sotului meu.BCA-ul cumparat pt constructia casei a fost facut de mama mea,fiind cumparat in rate pe numele mamei mele,rate care le platim si acum.As vrea sa stiu ce derepturi am eu la acesta (casa pt care un am muncit si in strainatate),iar banii au fost folositi la constructia ei.As avea si alte intrebari ,dar momentan va rog daca imi puteti rasp la aceasta!va multumesc!
buna ziua ,
dupa ce detineti o hotarare definitiva si irevocabila de divort abia apoi puteit intia si actiunea de partaj .sfatul meu ca pentru partaj sa va nagajat un avocat pentru ca este destul de complicata situatia expusa si nu cred ca veti face fata singura .
Dupa solutionarea prin hotarare definitiva si irevocabila va puteti gandi la partaj.
La partaj intra toate bunurile comune dobandite in timpul casatoriei.
In cauza va trebui sa depuneti o lista acestor bunuri si sa le evaluati provizoriu, urmand sa timbrati cu 3%, in conditiile in care solicitati 50% din valoarea acestora.
Daca doriti cota majorata, veti timbra corespunzator.
Daca mama dvs. considera ca are un drept propriu in privinta unor materiale de constructie poate interveni argumentat in procesul de partaj, timbrand corespunzator, cu scopul de a scoate de la impartire acele bunuri.
Se vor administra probe cu inscrisuri, interogatorii, martori, expertize de specialitate.
Situatia dvs. este complexa, din acest motiv nu puteti primi un raspuns complet pe internet, fiind nevoie sa contactati un avocat pentru a studia actele de care dispuneti si care va pot ajuta la viitorul partaj si a aprecia care este cea mai buna strategie de aparare.
Calea cea mai simpla ar fi ca dupa divort sau chiar in timpul divortului sa apelati la un mediator si sa ajungeti la o intelegere cu sotul.
In acest mod ati minimiza cheltuielile de judecata care, intr-un proces de partaj nu sunt deloc mici.
Partaj divort
ancamaia
Buna ziua,
Sunt casatorita de 10 ani si am 2 copii minori.De cand ne-am casatorit locuim in casa mamei mele,iar in timpul casatoriei am construit o casa in ... (vezi toată discuția)