duna ziua am o intrebare despe partaj.o sa divortez la notar fara partaj. copii vor ramane la mine.casa este facuta de sot in timpul casnicie dar este pe numele mamei lui.pot sa merg la tribunal pt partaj?,pt copii mei.eu locuiesc la parinti mei la o distanta de 300km fata de casa unde am locuit pana acum. se poate face partaj pt copii?as vrea sa stiu daca are rost sa inaintez un proces. multumesc
Partajul nu are legatura cu copiii.
Nu aveti ce partaj sa faceti, bunul e al soacrei. Daca ati locuit in casa ei si aveti dovada ca ati construit/ renovat/ imbunatatit , o puteti da in judecata.
Daca vreti, dati ceva detalii.. cum e construita de sot dar pe numele mamei ? Si daca ar fi construita de sot, dvs ce contributie ati avut ?
este construita in locul al altei case de sot de cand mam mutat acolo dar actele sunt pe numele mamei pt ca asa au ramas actele nu ia trecut pe numele lui. dar este facuta de el el a muncit.eu am contribuit dar intretinando si am stat acolo de la inceput pana acum am facut 2 copii.nu am dat bani pt a o construi dar copii nostri nu au nici un drept acolo noi pur si simplu ramanem asa.faptul ca noi am stat acolo de la inceput nu avem nici un drept? atatia ani stand acolo sunt egal cu zero. daca nu aveam pariniti ramaneam pe strada cu copii?
Faptul ca ati stat acolo si ati facut 2 copii, nu reprezinta o contributie la construirea casei si nu va aduce niciun drept.
Copii nu au drept acum la casa , ci la mostenire dupa tatal lor.
Copiii au drept sa fie intretinuti de parintii lor si sa li se asigure locuinta. Daca dvs nu aveti , nu puteti , ii lasati la tata.
Dati mai multe detalii.La casa noua exista acte legale:autorizatie de constructie, proiect?Puteti dovedi ca a fost construita de cand locuiti si dvs. acolo?Dumneavoastra ati lucrat? Ati contribuit la cheltuielile casei? Soacra a avut bani de constructie noua? S-ar putea sa aveti un drept de creanta daca ati contribuit financiar!
Partaj
calanceavasile
Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)