avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre partaj

duna ziua am o intrebare despe partaj.o sa divortez la notar fara partaj. copii vor ramane la mine.casa este facuta de sot in timpul casnicie dar este pe numele mamei lui.pot sa merg la tribunal pt partaj?,pt copii mei.eu locuiesc la parinti mei la o distanta de 300km fata de casa unde am locuit pana acum. se poate face partaj pt copii?as vrea sa stiu daca are rost sa inaintez un proces. multumesc
acte sunt pt constructie.da am lucrat acum sunt in concediu prenatal.soacra nu a avut bani de constructie
la cheltuiel am contribuit cat mia permis salariul.nu am cumparat geamuri sau de gean.am cumarat altele pt casa
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
ori va actionati in judecata soacra pt a va da parte din banii investiti in casa ei, ori cereti instantei sa constate ca imobilul e construit de catre dvs sotii in curtea parintelui lui si astfel imobilul e comun ce poate fi supus partajului.
Ati putea merge la un avocat, functie d ece probe puteti aduce, va poate zice si ce sanse aveti si in ce sens.
NU cred ca au drept la imonbil, si daca ar fi construit de ei, sunt constructori de buna-credinta si tot la contravaloarea constructiei ar avea drept; diferenta ar fi ca ar avea drept la valoarea cuc are a sporit imobilul, adica ar imparti cam valoarea constructiei. Eu pe asta as merge, ar fi cea mai mare sulta.

Totusi, greu de obtinut si depinde de probe, costa bani, dureaza timp si la final se ajunge, probabil, la o executare ceea ce iar nu e lucru usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez ca am platit bunuri daca nu am acte pe ele Gabriel71capcaunul Gabriel71capcaunul Daca am facut un credit si am cumparat materiale pentru constructia unei case,dar chitantele nu sunt pe numele meu, cum imi pot recupera banii? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)