avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract inchiriere: ce declaratii se depun privind ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract inchiriere: ce declaratii se depun privind venitul? Modalitati de incasare chirie.

O persoana fizica detine un spatiu comercial pe care il inchiriaza unei persoane juridice.
Care este modalitate de incasare a sumei de bani reprezentand chiria si care sunt documentele justificative in cazul ambelor parti din contract.
Persona fizica va depune o declaratie privind venitul estimat? Care este aceea? La sfarsitul anului, ce declaratie va depune persoana fizica?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:26, 4 Aprilie 2012
Se merge la finante cu contractul de inchiriere si se depune si declaratia de impunere.
Plata se face prin virament sau dispozitie de plata.

La inregistrarea contractului se va depune declaratia 220, in doua exemplare (care se utilizeaza si pentru declararea veniturilor obtinute din cedarea folosintei bunurilor) - de estimare a venitului; functionarul calculeaza impozitul.
Pana in Mai (parca) in anul urmator se va depune declaratia 200 - pentru veniturile efectiv realizate, tot in doua exemplare.

In cazul in care persoana care inchiriaza nu realizeaza venituri din salarii / pensii se datoreaza (nu la finante) si contributia pentru asigurari de sanatate - trebuie achitata la casa de sanatate (art 257 lit f) din L 95/2006 privind reforma in sanatate - completata si modificata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pe venit din chirii pensionar cu handicap dodoambra dodoambra Buna ziua, Am o intrebare. Un pensionar cu pensie de boala in cuantum de 500 lei/luna si certificat de handicap grupa GRAV datoreaza contributia de sanatate ... (vezi toată discuția)
Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Taxe sanatate aristel aristel am primit astazi 24.07.2008 o somatie de la casa de asigurari de sanatate sa platesc o cota de 6% din venitul pfa-ului . este legal ?mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)