avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pe venit din chirii pensionar cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pe venit din chirii pensionar cu handicap

Buna ziua,
Am o intrebare.
Un pensionar cu pensie de boala in cuantum de 500 lei/luna si certificat de handicap grupa GRAV datoreaza contributia de sanatate pentru venituri obtinute din cedarea folosintei unui spatiu? Este vorba de perioada 2012-2013
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 22:05, 5 Februarie 2014
Potrivit art.296^27 din Codul fiscal,daca singurul venit realizat in acei ani,in afara celui din cedarea folosintei unui spatiu, este pensia de boala(de invaliditate) de 500 lei/luna,nu datoreaza contributie de asigurari de sanatate pentru veniturile din cedarea spatiului.
Reglementari in sensul celor mentionate se regasesc si in textul art.257 alin.2 lit.(f).din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.
Multumesc.
Va trebui sa fac contestatie la cnass. Cei de la finante si-au declinat competenta. Ei au preluat datoria de la casa de sanatate. Oricum, nu am mai scris ca si mie mi-a venit somatia respectiva cu datoria, desii eu sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata din 1977 pana azi si evident eu nu trebuie sa platesc asigurare pe venituri din chirie.. Deci voi depune 2 contestatii. Una pentru mine alta pentru sotie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass- pentru venituri din inchirieri/pensionari mirceaione mirceaione pensionarii platesc cass(contrib.asig.sociale de sanatate) pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor ? in codul fiscal nu am gasit nici o referire. (vezi toată discuția)
Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Plata cnas andreeatoth555 andreeatoth555 CONTRIBUTIE CNAS VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EU SUNT PENSIONARA DE BOALA DIN 19.07.2007 SI AM AVUT UN APARTAMENT INCHIRIAT UNEI FIRME SI PENTRU CARE AM ... (vezi toată discuția)