avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cedare 90%parti sociale srl./ Inconstienta, nebunie !
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cedare 90%parti sociale srl./ Inconstienta, nebunie !

Am avut un srl. din 1994, faceam export Olanda. Am avut profit pina in 2007, inclusiv, dar incepusem sa simt ca e greu sa continui afacerea . Daca vindeam tot, in ian. 2008, obtineam in jur de 150 000 de euro (teren 6000 mp., cladiri, utilaje etc.). In ian. 2008, a venit un cumnat si mi-a luat 90% din firma, (fara a-mi spune, dar eu am semnat actul aditional, fara a-l citi), fara sa-i cer nimic pentru cele 18 parti sociale(90%), si fara sa aduca vreun aport in firma nici pina azi. In toti acesti ani mi-a spus ca e criza si-o sa-mi dea banii care mi se cuvin dupa ce vindem firma.Acum aflu ca a facut evaziune fiscala de 120 000 de euro (constatata de ANAF), si practic toata firma e sechestrata. Ce-as mai putea face? Avind in vedere ca am o internare pentru lipsa de discernamint in anumite situatii !?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:48, 4 Aprilie 2012
Problema este ca NU poti semna ceva fara sa citesti. In cazul in care faci asta suporti consecintele direct si personal. Este o modalitate sa formulezi apararea pe lipsa de discernamant, dar va fi oricum dificil pentru ca trebuie demonstrat nu faptul ca tu ai o internare pentru lipsa de discernamant, dar faptul ca: In momentul in care ai semnat actul aditional nu erai nu erai in deplinatatea facultatilor mintale. Cred ca e foarte dificil ca umn medic sa-ti semneze retroactiv un astfel de cerinta ( internare -etc) Este vorba de acel moment in care ai semnat, restul,... dpdv legal medical, se poate proba dar nu are relevanta in speta .
Daniela davidoaia-
Faptul ca dvs. ati semnat la momentul ianuarie 2008 "fara sa cititi" nu va absolva de responsabilitatea actelor intocmite cu privire la cesionarea partilor sociale.
In privinta faptei de evaziune fiscala legislatia in vigoare prevede ca raspund pentru astfel de fapte organele de conducere ale societatii, adica asociatii si administratorii.
Din punctul meu de vedere ati putea invoca, daca veti fi tras la raspundere pentru aceste fapte, ca la data savarsirii lor sau a semnarii unor documente intocmite nelegal, nu aveati discernamant si nu ati constientizat ceea ce ati semnat / facut. Dar aceasta situatie va trebui sa o probati cu documentele medicale emise in mod legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere penala persoana cu discernamant diminuat olga2011 olga2011 daca un individ are discernamintul diminuat testat de expertiza medicala . raspunde penal ? multumesc (vezi toată discuția)
Capacitate de exercitiu liana16 liana16 Am o speta: doi batrani unul de 81 de ani si sotia de 76 de ani au incheiat un act de vanzare-cumparare cu drept de habitatie viagera cu un nepot al lor. Avand ... (vezi toată discuția)
Posibil sau nu - anulare contract cesiune parti sociale laurashield laurashield Buna seara, As dori citeva raspunsuri, daca e posibil, la o situatie in care ma aflu in momentul de fata ! ….3 minute de citit atent ! In anul ... (vezi toată discuția)