In 2008 am luat un credit ipotecar, garantand cu locuinta cumparata, fara alti giranti. Am platit ratele pana in 2009, august. Din locuinta am plecat tot atunci si nu stiu ce s-a mai intamplat cu acea locuinta sau cu acel credit. Momentan nu pot lua informatii decat de pe net. Intrebarea mea este: Banca , neplatind toti acesti ani rata, putea scoate locuinta la licitatie, si in cati ani se prescrie creditul?
Mentionez ca nu am venituri , nici somaj, si nici nu mai am vreo sansa de a plati acel credit.
Multumesc!
Locuinta aceea este proprietatea Dumneavoastra, nu a bancii! Ati gresit plecand de acolo si considerand ca v-ati incheiat socotelile cu institutia care v-a acordat creditul. Sunteti raspunzator si pentru acel credit si pentru orice alte datorii generate de acel imobil: impozite, intretinere, utilitati. Sa nu credeti ca le-a achitat banca in tot acest timp.
Locuinta va face obiectul executarii silite, iar daca nu se acopera creata veti fi in continuare dator si veti raspunde cu bunurile/ veniturile prezente si viitoare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Credit ipotecar
virgil1b
buna ziua an 2008 am luat un credit ipotecar pt a cumpara o locuinta fiind casatorit an 2012 sotia a divortat si a plecat an alt stat am platit ratele la banca ... (vezi toată discuția)