avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere credit ipotecar

In 2008 am luat un credit ipotecar, garantand cu locuinta cumparata, fara alti giranti. Am platit ratele pana in 2009, august. Din locuinta am plecat tot atunci si nu stiu ce s-a mai intamplat cu acea locuinta sau cu acel credit. Momentan nu pot lua informatii decat de pe net. Intrebarea mea este: Banca , neplatind toti acesti ani rata, putea scoate locuinta la licitatie, si in cati ani se prescrie creditul?
Mentionez ca nu am venituri , nici somaj, si nici nu mai am vreo sansa de a plati acel credit.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 16:14, 4 Aprilie 2012
Locuinta aceea este proprietatea Dumneavoastra, nu a bancii! Ati gresit plecand de acolo si considerand ca v-ati incheiat socotelile cu institutia care v-a acordat creditul. Sunteti raspunzator si pentru acel credit si pentru orice alte datorii generate de acel imobil: impozite, intretinere, utilitati. Sa nu credeti ca le-a achitat banca in tot acest timp.
Locuinta va face obiectul executarii silite, iar daca nu se acopera creata veti fi in continuare dator si veti raspunde cu bunurile/ veniturile prezente si viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar virgil1b virgil1b buna ziua an 2008 am luat un credit ipotecar pt a cumpara o locuinta fiind casatorit an 2012 sotia a divortat si a plecat an alt stat am platit ratele la banca ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat, semnatura coplatitor falsificata r111 r111 In anul 2004 am facut un credit pentru a-mi imbunatati locuinta.Am dus o copie a cartii de identitate a sotului meu, el nesemnand acel contract.E posibil sa fi ... (vezi toată discuția)
Restante la credite ipotecare Nony1902 Nony1902 Buna seara. As dori sa aflu ce \"inseamna\" o executare silita a unui credit ipotecar. Mai exact, am un asemenea credit prin care mi-am achizitionat o locuinta ... (vezi toată discuția)