Este legal ca angajatorul sa-mi impuna impotriva vointei mele sa accept acordarea dreptului de CFP ? Sunt ecomist , dar nu am activat niciodata in domeniul finantelor publice sau domeniul financiar-contabil si in consecinta eu nu cunosc
legislatia.In prezent imi desfasor activiatea in zona de vanzari intr-o societate comerciala cu capital majoritar de stat .
Va multumesc anticipat pt consiliere
Persoana desemnată pentru exercitarea controlului financiar preventiv trebuie să aibă o expertiză profesională serioasă, să aibă cunoştinţe din domeniul legislaţiei economico financiare, trebuie să aibă cunoştinţe temeinice şi profesioniste; Experienţa este de mare utilitate,in practica cotidiană pot apărea speţe nemai întâlnite, care presupun analize detaliate, chiar studii pentru a stabili respectarea legalităţii, oportunitatea operaţiunii de angajare a cheltuielii; Nu este de loc uşor, responsabilitatea este foarte mare, iar raspunderea este solidară cu toţi semnatarii documentului! Controlul financiar preventiv, solicită ca pe lîngă cunoştinţele de financiar contabilitate să existe şi o temeinică pregătire legislativă. Consultaţi Manualul Controlului financiar preventiv, publicat de Ministerul Finanţelor.
Completare, Angajatorul nu vă poate obliga , dacă această sarcină nu a fost cuprinsă în fişa postului pe care l-aţi ocupat. Angajatorul poartă răspunderea organizării controlului financiar preventiv în cadrul societăţii şi el este primul interesat să aibă un CFP de calitate şi nu ca formalitate.
Un control financiar preventiv de calitate îl poate feri pe el şi societatea de multe necazuri ce pot apărea!
Succes !!
Viza cfp
MA_Milex
Buna ziua! Am o experienta in domeniul contabil – privat de 14 ani, am terminat liceul economic cu diploma de contabil – statistician, Facultatea de ... (vezi toată discuția)