avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie pronuntata in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie pronuntata in apel

Buna ziua.
Sunt parte intr-un proces de partaj si as aprecia niste lamuriri in legatura cu actuala solutie formulata in apel.
Procesul a fost judecat pe fond cu solutia de 50/50 procente , apoi in apel solutia a fost in favoarea intimatului cu un procentaj total diferit. Am ajuns apoi la Curtea de Apel unde solutia a fost de contestatie in anulare si astfel procesul a fost trimis din nou la Tribunal.
Acum vine intrebarea mea. Solutia Tribunalului care apare pe internet , intrucat motivarea nu a fost inca redactata suna asa : "Respinge apelurile ca nefondate. definitivă. cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare."
Va rog frumos sa imi spuneti cu aceasta solutie , daca nu se formuleaza recurs , care dintre solutii ramane? Cea de pe fond ? Nu sunt forte lamurita intrucat exista acea contestatie in anulare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: soseta16 , utilizator 02:29, 5 Aprilie 2012
Ceva nu este in regula in expozitivul problemei d-voastra: vorbiti despre contestatie in anulare dupa apel, fara recurs.

A) Contestatia in anulare se poate introduce njumai impotriva hotararilor irevocabile adica, potirvit dispozitiilor art 377 alin. 2 pr. civ.:
1. hotararile date in prima instanta, fara drept de apel, nerecurate;
2. hotararile date in prima instanta, care nu au fost atacate cu apel;
3. hotararile date in apel, nerecurate;
4. hotararile date in recurs chiar daca prin acestea s-a solutionat fondul pricinii;
5. orice alte hotarari care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu recurs.
Contestatia in anulare se judeca, dupa dispozitiile art. 319 din procedura civila de catre instanta a carei hotarare se ataca.
DAR
B) Respingand apelurile, instanta de control judiciar a "validat" hotararea data in fond, respectiv: 50/50.
Ma scuzati , asa este , nu am precizat ca dupa solutia in apel am inaintat recursul. In recurs s-a dat solutia de contestatie in anulare.
Va multumesc ptr raspuns . Nu eram convinsa care dintre solutii ramane in picioare dupa respingerea apelurilor de acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare rosiorilor rosiorilor Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila camelia2008 camelia2008 Cine imi poate spune ce inseamna exact hotarare definitiva si irevocabila? Cum se poate ataca aceasta hotarare?In ce cazuri se poate ataca? Multumesc. (vezi toată discuția)