Buna ziua.
Sunt parte intr-un proces de partaj si as aprecia niste lamuriri in legatura cu actuala solutie formulata in apel.
Procesul a fost judecat pe fond cu solutia de 50/50 procente , apoi in apel solutia a fost in favoarea intimatului cu un procentaj total diferit. Am ajuns apoi la Curtea de Apel unde solutia a fost de contestatie in anulare si astfel procesul a fost trimis din nou la Tribunal.
Acum vine intrebarea mea. Solutia Tribunalului care apare pe internet , intrucat motivarea nu a fost inca redactata suna asa : "Respinge apelurile ca nefondate. definitivă. cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare."
Va rog frumos sa imi spuneti cu aceasta solutie , daca nu se formuleaza recurs , care dintre solutii ramane? Cea de pe fond ? Nu sunt forte lamurita intrucat exista acea contestatie in anulare.
Va multumesc
Ceva nu este in regula in expozitivul problemei d-voastra: vorbiti despre contestatie in anulare dupa apel, fara recurs.
A) Contestatia in anulare se poate introduce njumai impotriva hotararilor irevocabile adica, potirvit dispozitiilor art 377 alin. 2 pr. civ.:
1. hotararile date in prima instanta, fara drept de apel, nerecurate;
2. hotararile date in prima instanta, care nu au fost atacate cu apel;
3. hotararile date in apel, nerecurate;
4. hotararile date in recurs chiar daca prin acestea s-a solutionat fondul pricinii;
5. orice alte hotarari care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu recurs.
Contestatia in anulare se judeca, dupa dispozitiile art. 319 din procedura civila de catre instanta a carei hotarare se ataca.
DAR B) Respingand apelurile, instanta de control judiciar a "validat" hotararea data in fond, respectiv: 50/50.
Ma scuzati , asa este , nu am precizat ca dupa solutia in apel am inaintat recursul. In recurs s-a dat solutia de contestatie in anulare.
Va multumesc ptr raspuns . Nu eram convinsa care dintre solutii ramane in picioare dupa respingerea apelurilor de acum.