avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demitere nemotivata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demitere nemotivata

Am fost demis (mi-s-a desfacut contractul individual de munca cu preaviz) printr-o decizie nemotivata. A doua zi am primit o anexa la aceasta decizie prin care se preciza articolul din Codul muncii (61 alin d) pe baza caruia am fost demis, fara a se indica motivele. In perioada de preaviz, la numai 4 zile lucratoare (6 zile impreuna cu sambata si duminica), am primit o noua decizie care o anula pe prima. Spuneti-mi, va rog, la sfarsitul perioade de preaviz, sunt sau nu sunt angajatul firmei? Adica, contractul meu individual de munca este valabil in continuare?

Va multumesc!

C.P.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2008
Antimis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 29 Noiembrie 2008
Pai insasi indicatia la art. 61d valoreaza motivatie.

Art. 61. [cazurile concedierii pentru motive subiective]
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
d) în cazul în care salariatul nu corespunde profesional locului de muncă în care este încadrat.

Numai ca iti spun eu ce s-a intimplat.
Patronul s-a trezit ca nu a respectat procedura disciplinara si iti va trimite o noua invitatie la cercetare disciplinara.
Sigur esti concediat. Patronul doar incearca sa respecte lege.

Alberto Kurtyan
Sunteti inca salariat, deoarece a doua decizie primita revoca prima decizie prin care s-a revocat concedierea dvs ... asa reiese din mesajul postat de catyre dvs (am primit o noua decizie care o anula pe prima).

Pentru concedierea in baza art.61 lit.d C.mun. este obligatorie sa fie facuta evaluarea prealabilă a salariatului, conform procedurii stabilite prin contractul colectiv de muncă încheiat la nivel naţional sau la nivel de ramură aplicabil, precum şi prin regulamentul intern.
Dar, prim prima decizie se intrerupea Contractul Individual de Munca si trebuia comunicata in 5 zile la Camera de munca. Are dreptul patronul sa revalideze Contractul de Munca? Revalidarea Contractului de Munca nu este de competanta justitiei? Apoi, in cazul in care eu am primit decizia de demitere si mi-am programat alte activitati in timpul programului de lucru...? In plus, Seful mi-a promis o noua "concediere pe cinste"...

Va multumesc!
Nu se poate intrerupe c.i.m. .... nu exista o asemenea notiune, ci doar incetare sau suspendare ori modificare.

Da , exista posibilitatea de a retracta o decizie de incetare a c.i.m.
Pe perioada preavizului, c.i.m. isi produce efectele. Prin urmare, dvs sunteti obligat sa va indepliniti atributiile de serviciu.
Pentru concediere preavizul este de 20 de zile lucratoare, iar in perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Ar mai fi existat urmatoarea posibilitate, cel putin teoretica: se putea intampla ca in perioada de preaviz sa fi semnat cu o alta firma un alt contract de munca, cu incepere de la data expirarii preavizului. Retractarea deciziei de intrerupere a contractului de munca initial ma punea in situatia de a avea doua contracte de munca. Pe care dintre cele doua ar trebui sa il onorez si pe care nu? Daca ultimul contract semnat este mai important, atunci mi-as mai fi putut cere drepturile in justitie fata de primul angajator?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediere cf art 61 alin d)- salariatul nu corespunde profesional alinaion82 alinaion82 Va rog frumos, lamuriti-ma. As vrea sa stiu cum se procedeaza in cazul in care un angajat este concediat cf art 61 alin d din Codul Muncii. Cum inceteaza ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor-urgent eujad eujad o salariata care nua vrut sa plece din societate tb data afara pe necorespundere.S-a facut decizie de testare ( 15 zile ), ieri a dat testul, nu a trecut , ... (vezi toată discuția)
Necorespundere profesionala koko74 koko74 Lucrez in domeniul bancar. Am de realizat un plan trimestrial.in ultimele 2 trimestre nu am realizat 80% din plan si am intrat intr-o perioada de monitorizare ... (vezi toată discuția)