avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot sa solicit daune materiale unei institutii de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot sa solicit daune materiale unei institutii de stat?

Buna seara. Sunt proprietara unui teren din Bucuresti cu titlu de proprietate necontestat., in urma unei retrocedari. Cu toate acestea, ni s-a comunicat de catre institutiile abilitate ca avem o suprapunere cu o alta institutie de stat in actele cadastrale. Dupa doi ani am primit instiintare ca aceasta suprapunere a fost radiata. Va rog sa imi spuneti daca pot cere daune materiale intrucat vanzarea terenului respectiv a fost blocata pe acea perioada de doi ani.
Intr-adevar ati suferit un prejudiciu pentru incurcatura proidusa din culpa unor functionari insa e cam greu sa obtineti daune atata timp cat raspunderea se va declina de la o institutie la alta in mod sigur iar actiunea in daune se timbreaza la valoare , asa ca riscati sa pierdeti taxa de timbru. Nu prea isi da statul sanctiuni sie insusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere plata daune intr-un proces castigat ion minca ion minca Am avut un contract cu o firma pentru realizarea unei documentatii necesare obtinerii unei autorizatii de construire (AC). Aceasta AC trebuia sa permita ... (vezi toată discuția)
Vreau sa folosesc principiul de drept "nemo auditur propriam turpitudinem allegans" ghiocel6000 ghiocel6000 Buna ziua! In anul 2005 am cumparat impreuna cu sotia mea (intre timp am divortat) un imobil+teren cu credit ipotecar de la o persoana fizica, la notariat, ... (vezi toată discuția)
Cine are calitate procesuala pasiva in speta de mai jos? Dulcina Dulcina Buna ziua, Supun atentiei d-voastra urmatoarele: Doresc sa actionez in judecata o societate de stat subordonata unui anumit minister. Din cauza acestei ... (vezi toată discuția)