Sunt angajata cu 4 ore pe cartea de munca in realitate de dimineata pina seara zilnic,sambata pina la 14 duminica pana la 13 , dupa ce am cerut liber mi sa dat 2 duminici pe luna dar a mai adaugat la program cate o ora pe zi, nu mai rezist si iam anuntat sa-si gaseasca om ca eu plec, la care mi sa spus stai cit e preavizul si la revedere. Am zis ok dar in viziunea lor preavizul e 20 de zile lucratoare, eu nu sunt la curent cu legile dar va rog pe dvs sa-mi spuneti ce trebuie sa fac.
Azi depun cerere si cate zile si cate ore pe zi trebuie sa stau?
multumesc pt raspuns
Termenul de preaviz in cazul demisiei este cel mentionat in c.i.m. .. acesta nu poate fi mai mare de 20 se zile lucratoare pentru functiile de executie.
In cazul concedierii termenul de preaviz este de minim 20 de zile lucratoare.
Preavizul este cel din CIM, iar durata zilei de munca este cea din CIM( 4 ore pe zi lucratoare)Daca angajatorul nu si-a respectat obligatiile din CIM( neacordarea CO, neacordarea de libere, neplata la timp a salariului, neplata obligatiilor legate de salariu la buget) se poate dimisiona cu art 81 (8), respectiv fara preaviz. Daca insa va ganditi la inscrierea la somaj demisia nu va va ajuta. .
Demisie
ionny-ionela
lucrez la o societate comerciala post vanzatoare doresc sa stiu daca pot da demisia fara sa intru in preaviz?
motivul este ne platirea zilelor de sambata si ... (vezi toată discuția)