avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Buna ziua
Solicit raspuns urgent
Povestea pe scurt este următoarea

Trăiesc in concubinaj cu un domn de 5 ani, din această relatie a rezultat un copil care acum are vârsta de 1 an şi 6 luni.
In prezent sunt probleme in acesta relatie si am hotarat de comun acord sa ne despartim stabilind de la inceput ca eu ca mama voi creste copilul.Problema cea mai mare este ca azi am fost anuntata de catre fostul concubin ca a depus cerere in instanta pentru incredintarea spre crestere si educare către el. Mentionez faptul că am locuit şi momentan locuim in chirie , intr-un apartament de 2 camere si contractul de chirie a fost si este pe numele lui.Eu sunt inca in perioada de crestere copil dar am si un job realizând in prezent un venit lunar de 2.300 lei eu neavând nici o rata de suportat şi el realizand un venit de aproximativ 1.500 lei din care trebuie sa suporte si rate la banca . De asemenea mentionez faptul că am posibilitatea de a locui cu parintii mei intr-un apartament de 3 camere situat in Bucureşti, copilul avand deja amenajată o camera şi de asemenea consider că am si un venit decent pentru cresterea minorului şi mentionez că el poate crestere acest copil doar în afara Bucureştiului si numai la parintii lui.
Problema cea mai grava este aceea că el poate sa-mi ia copilul spre crestere?
Mi-a comunicat că a depus deja o cerere la Judecătorie in acest sens.
Ce trebuie sa fac eu acum? Vreau ca acest copil sa creasca alaturi de mama lui asa cum este normal.
Trebuie sa angajez avocat sau sa astept citatia lui?Cat ma costa un avocat?

Va rog din tot sufletul sa-mi raspundeti cat mai rapid
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: sandu alina roxana , utilizator 11:05, 5 Aprilie 2012
Cand veti primi citatia acasa solicitati ajutorul unui avocat care sa va reprezinte, iar pe cale reconventionala sa solicite custodia comuna si stabilirea domiciliului copilului la dv.
Onorariul avocatului variaza in functie de fiecare cabinet in parte.
Avand in vedere varsta copilului sunt sanse mici ca instanta sa-l incredinteze catre tata.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Carmen Chitu, Avocat
Va multumesc pentru promtitudine, dar el poate avea castig de cauza? Copilul poate ramane doar la el?si unde gasesc un avocat iertaţi-mă dar nu am mai trecut prin asa ceva si nici nu imi imaginam ca voi trece
Asa cum am mentionat sunt slabe sanse ca instanta sa admita cererea tatalui. Depinde insa cum va pregatiti apararea.
Vă multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului BiancaNaiman BiancaNaiman Buna ziua.As dori sa stiu in caz de divort cui va ramane copilul? Suntem casatoriti de un an si 2 luni.Avem un copil de 5 luni. Mentionez ca nu avem casa stam ... (vezi toată discuția)
Divort sindilaru sindilaru Buna ziua, as avea si eu o nelamurire: sunt casatorita de 2 ani, am un baietel de 11 luni, locuim la casa parintilor mei(ei nefiind in tare). As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara bcfbmv bcfbmv Spuneti-mi va rog , cat este marja pentru plata pensiei alimentare pentru un copil si daca se tine cont si de alte datorii care le are cel ce trebuiesa sa ... (vezi toată discuția)