avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... norma de ore lucrate pe zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

norma de ore lucrate pe zi

Buna ziua, m-ar interesa cate ore se poate lucra legal in paza pe zi, in baza legii.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 5 Aprilie 2012
Potrivit legii, pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.

Insa pentru unele sectoare de activitate se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mare de 8 ore.
Astfel , in cazul societatilor de paza pot exista urmatoarele programe : 12/24 ; 24/48 ...
pentru o firma de paza, norma de lucru 24 de ore lucrate cu 48 de ore libere are temei legal?
Art. 115 C.mun.
(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.
.....

Insa, atentie la alin.2 al acestui articol care dispune ca, durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pareri despre tura de 24 cu 48/72 noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs privind programul de lucru 24 ore cu liber 48 sau 72 ore. Codul Muncii, Art. 115 (1)Pentru anumite ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate augustin39 augustin39 ai voie sa lucrezi doua zile cu doua zile liber programul fiind de la 07.30--03.00? (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal birta birta cum trebuie specificat programul de lucru inegal in cim daca salariatul lucreaza 12-36 ore. multumesc anticipat (vezi toată discuția)