Buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu asigurarea facultativa auto:
1. daca eu am asigurarea facultativa auto obligatorie si sunt accidentat de un alt autovehicul care nu are asigurare, in ce masura ma ajuta asigurarea mea;
2. societatea implicata in accident tergivereaza plata despagubirilor, ce pot face pentru a intra in posesia despagubirilor si in ce masura ma poate ajuta asigurarea facultativa obligatorie auto;
3. in ce masura ma poate ajuta asigurarea facultativa daca cel care e implicat in accident a consumat alcool, droduri sau medicamente interzise in cazul cind conduci un autovehicul.
Probabil va referiti la RCA (asigurare obligatorie) si CASCO (asigurare facultativa) - in urma unui accident auto, cel vinovat de producerea acestuia va suporta costurile de reparatie prin polita RCA pe care o detine. Daca lucrurile se misca cu dificultate, puteti retrage dosarul de dauna deschis la asiguratorul RCA al celui vinovat si puteti deschide un alt dosar de dauna la asiguratorul d-voastra CASCO, fara a mai putea emite pretentii asupra celui vinovat sau asiguratorului acestuia...insa oricum veti pierde timp si asa!
1-Asigurarea obligatorie nu poate fi si facultativa cum eronat v-ati exprimat.Depinde cine este vinovatul: daca sunteti dvs., masina proprie o reparati pe CASCO(asigurarea facultativa) (daca aveti), daca nu cu bani din buzunar, daca vinovatul este celalalt participant la trafic, masina dvs. o reparati pe RCA-ul (asigurarea obligatorie de raspundere civila) vinovatului.
2-aveti 2 variante: puteti intra pe propriul CASCO urmand ca asiguratorul dvs. sa faca regres catre asiguratorul RCA, daca cealalalta persoana a fost vinovata, sau puteti actiona asiguratorul in instanta;
3-nu are nicio legatura consumul de alcool al celuilalt implicat cu propriul dvs. CASCO, asigurarea va va despagubi.
1. Depinde de CASCO. Unele pot prelua dosarul de dauna, dar va va costa fransiza (daca exista) si apoi reintregirea (in cuantumul respectiv). Plus ca e posibil sa pierdeti si reducerile ulterioare.
2. Depinde de cat timp s-a scurs. Este posibil sa nu mai puteti merge pe punctul 1. E dificil altfel.
3. Nu poate.
Casco
teodor82
In cazul in care detinatorul unui autovehicul cu care am fost implicat intr-un accident are asigurare CASCO, iar vina producerii accidentului imi apartine, ... (vezi toată discuția)
Rca si casco
Izike
Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)