avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere platite datorita ununi deces in perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere platite datorita ununi deces in perioada de preaviz?

Se pot acorda zile libere platite in cazul in care o persoana se afla in preaviz si are un deces (bunica) in familie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 5 Aprilie 2012
conform contractului colectiv de munca, la nivel de societate, este posibil sa beneficiati de zile libere
1. Daca aveti asemenea prevedere in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern puteti sa beneficiati de zile libere platite in cazul unui deces in familie in timpul perioadei de preaviz.

2. Aceste zile fac parte din perioada de preaviz.
Pe perioada preavizului c.i.m. isi produce toate efectele, astfel incat se poate beneficia de zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie (decesul bunicii).

Potrivit art.152 alin.2 C.mun., evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere deces bunici. la cate zile libere are dreptul un ... cecilia.ciobanu cecilia.ciobanu Zile libere deces bunici. La cate zile libere are dreptul un angajat, in cazul decesului unuia dintre bunici, daca in RoI si in CCM nu este mentionat ... (vezi toată discuția)
Buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece ... mihaelanita78 mihaelanita78 buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece tatal meu vitreg a decedat?mentin ca a avut aceiasi adresa..si plus de asta,eu tb sa recuperez la ... (vezi toată discuția)
Zile libere la moartea unui membru din familie analici analici Buna ziua de cate zile libere beneficiaza un angajat la moartea unui bunic. Multumesc (vezi toată discuția)