avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociatia Familiala ???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociatia Familiala ???

In cazul unui magazin alimentar la tara ce este mai simplu sa faci? AF sau SRL?
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2008
sorinnel_25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maria Carmen , Contabil 13:59, 5 Decembrie 2008
In primul rand, 22afa vreau sa-ti multumesc pentru recomandare. In al doilea rand cred ca domnul avocat era un pic grabit, dar eu am inteles cam asa: daca vrei, te faci platitor de tva, cu conditia sa ai cifra de afaceri sub 35.000 euro anual. Insa eu personal cred ca daca un pfa sau intreprindere individuala (respectiv intreprindere familiala) estimeaza ca va realiza sub 35.000 de euro si face comert cu amanuntul-cum e cazul celui care a pus intrebarea, atunci nu ar trebui sa se incurce cu declaratii si deconturi de tva.
si pana la urma ..... AF platitoare sau neplatitoare de TVA? N-o sa am o cifra de afaceri mai mare de 35000 euro pe an... care este cea mai simpla de gestionat si ce documente contabile necesita?
dar pentru o intrprindere individuala ce acte contabile sunt necesare? contabilitatea trebuie tinuta de un contabil autorizat?
Nu, contabilitatea se tine in partida simpla.
Actele contabile sunt in functie de activitate. In principiu RJIP, inventar si alte documente specifice in functie de activitate. Daca reveniti cu amanunte, va pot da si alte relatii..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor da / nu de tva mona_genes mona_genes care este diferenta dintre un platitor de fva si unul care este neplatitor ? In afara de faptul ca unul plateste , isr celalant nu tva , se diferentiaza si ... (vezi toată discuția)
Activitatea unei af sorinnel_25 sorinnel_25 As vrea sa stiu daca pe langa activitatea de baza a unei AF pot sa fie si alte activitati secundare (ca in cazul unui SRL). Care sunt avantajele/dezavantajele ... (vezi toată discuția)
Cum e mai bine? atomol atomol Pentru un srl cu obiect de activitate -comert cu amanuntul marfuri alimentare -(un mic magazin de cartier ) cum e mai bine -sa fie neplatitor de tva ... (vezi toată discuția)