In primul rand, 22afa vreau sa-ti multumesc pentru recomandare. In al doilea rand cred ca domnul avocat era un pic grabit, dar eu am inteles cam asa: daca vrei, te faci platitor de tva, cu conditia sa ai cifra de afaceri sub 35.000 euro anual. Insa eu personal cred ca daca un pfa sau intreprindere individuala (respectiv intreprindere familiala) estimeaza ca va realiza sub 35.000 de euro si face comert cu amanuntul-cum e cazul celui care a pus intrebarea, atunci nu ar trebui sa se incurce cu declaratii si deconturi de tva.
si pana la urma ..... AF platitoare sau neplatitoare de TVA? N-o sa am o cifra de afaceri mai mare de 35000 euro pe an... care este cea mai simpla de gestionat si ce documente contabile necesita?
Actele contabile sunt in functie de activitate. In principiu RJIP, inventar si alte documente specifice in functie de activitate. Daca reveniti cu amanunte, va pot da si alte relatii..
Cum e mai bine?
atomol
Pentru un srl cu obiect de activitate -comert cu amanuntul marfuri alimentare -(un mic magazin de cartier ) cum e mai bine -sa fie neplatitor de tva ... (vezi toată discuția)