avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... speta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

speta

X vinde 3 masini lui y -faimos pentru circulatia acestui fel de marfa.
Masinile sunt livrate ,pretul platit pe jumatate,restul urmand sa fie virat in 5 luni de la incheierea contractului de vanzare.Y face o inspectie de primire si constata anumite vicii.X si Y erau prieteni.
Y decide sa le repare pt a nu isi periclita imaginea in fata viitorilor sai clienti .
Cu toate acestea Y primeste reclamatii si ii trimite in acest sens lui X o scrisoare in care ii spune sa vina imediat sa isi ia toate masinile .Mai mult ,cu cateva sapt inainte de termenul scadent restului de bani,Y apare in presa ca primind o puternica lovitura de imagine -cateva piese de la masini erau furate.
Care sunt drepturile fiecarei parti ?Sper sa ma puteti ajuta.multumesc

Alte discuții în legătură

Am cumparat 3 masini pentru a le vinde ulterior si am constatat urmatoarele. nicoletaaaa nicoletaaaa Va expun situatia sub forma unei spete: X vinde 3 masini lui y -faimos pentru circulatia acestui fel de marfa. Masinile sunt livrate ,pretul platit pe ... (vezi toată discuția)
Compensare magyari magyari Am o problema destul de complicata, si nu stiu daca solutia aleasa de mine este corecta, motiv pentru care va expun pe scurt situatia, cu rugamintea de a ... (vezi toată discuția)
Speta Costel DRAGOMIR Costel DRAGOMIR Cineva X preia in anul 2002 o societate comerciala Y S.R.L. , in momentul intocmirii actelor atat MF cat si ORC certifica faptul ca , la data cesiunii partilor ... (vezi toată discuția)