avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract

Buna ziua,

As dori sa stiu cum este mai bine pentru rezilierea unui contract, sa se faca un act aditional pt. rezilierea lui, sau o Notificare in acest sens, din partea partii care doreste rezilierea.
Mentionez ca in contract la Cap. "INCETAREA CONTRACTULUI" este specificat

1. Rezilierea contractului
Neexecutarea sau executarea necorespunzatoare de catre PRESTATOR a obligatiilor asumate la Capitolul II din prezentul contract indreptatesc BENEFICIARUL sa rezilieze contractul, printr-o notificare simpla adresata PRESTATORULUI in acest sens, fara implicarea instantelor judecatoresti, fara punere in intarziere si fara indeplinirea unei alte formalitati speciale prealabile, cu 15 (cincisprezece) zile inainte.
2. Raporturile comerciale stabilite intre parti vor inceta in urma interventiei urmatoarelor evenimente:
a) Prin executarea integrala de catre parti a obligatiilor asumate in baza prezentului contract.
b) Prin denuntarea contractului de catre BENEFICIAR in conditiile stabilite la art. 1 de mai sus;
c) In situatia mentionata la art. VI, 1, pct. 5.
d) Declanşarea procedurii insolvenţei împotriva oricăreia dintre Părţi, reglementată de Legea nr. 85/2006 şi respectiv de Ordonanţa Guvernului nr.10/2004.
3.In toate situatiile de incetare a contractului, partile vor proceda la stabilirea tuturor obligatiilor scadente si vor proceda la onorarea acestora.
4.In situatia in care incetarea contractului se produce din culpa PRESTATORULUI, acesta va restitui BENEFICIARULUI toate sumele de bani primite in avans corespunzatoare serviciilor neefectuate.

Multumes
Cel mai recent răspuns: sandr_ela , utilizator 16:13, 5 Aprilie 2012
Daca au fost incalcate anumite clauze contractuale ,care duc la rezilierea contractului,se poate face printr o notificare.
Multumesc de rasp., Nu s-au incalcal clauzele contractuale, dar beneficiarul nu mai doreste colaborarea cu prestatorul, platile sunt la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract george.moro george.moro Buna ziua. Un prestator de servicii a considerat ca este mai convenabil sa rezilieze contractul si sa incaseze avansul, justificand actiunea sa printr-o ... (vezi toată discuția)
Reziliere aartist aartist Buna-ziua, Contractul incheiat prevede \"Prezentul contract încetează la cererea uneia dintre părţi pentru neexecutarea obligaţiilor de către cealaltă ... (vezi toată discuția)
Corectitudine si legalitate clauza contract Geo_2008 Geo_2008 CONTRACT DE PRESTÃRI SERVICII Nr. ....... / ............................. III. DURATA CONTRACTULUI : 3.1. Contractul se încheie pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)