avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare nume

sunt casatorita de un an. acum sotul s a hotarar sa si schimbe numele dupa al meu, adica sa ia numele meu de familie. as vrea sa stiu ce acte sunt necesare si care e procedura, mentionez ca avem un copil care acum e pe numele tatalui si as dori sa stiu daca automat si copilul trebuie sa si schimbe numele. multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 18:21, 5 Aprilie 2012
In situatia prezentata de dvs. schimbarea numelui se poate face numai pe cale administrativa.
Va sugerez sa cititi articolul de mai jos si cu siguranta veti gasi raspunsuri la solicitarea dvs.
www.avocatnet.ro/content/art...
Schimbarea numelui de catre unul din parinti nu atrage schimbarea numelui copilului. Copilul va ramane cu acelasi nume pe care l-a avut la nastere.
Copilul isi poate schimba numele pe cale administrativa odata cu parintii sai conf. OUG 41/2003. Este necesar doar acordul scris al celuilalt parinte.

Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nasterea copilului inainte de casatorie Valias Valias Buna seara. Sunt insarcinata, iar eu si prietenul meu ne-au decis sa nu ne casatorim pana la nasterea copilului din diverse motive (financiare, etc). Ma ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil 9 ani lavy32 lavy32 fetita mea este inregistrata in prezent pe numele meu din inaintea casatoriei . din diverse cauze copilul pana la un an nu a figurat cu tata pe certificat. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil minor carmenspiridon carmenspiridon Buna ziua Care sunt pasii pentru schimbarea numelui copilului minor? Precizez ca parinti nu sunt casatoriti, copilul poarta numele de familie al ... (vezi toată discuția)