Buna seara stimati colegi de forum!Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta:
Tatal meu a achizitinat in urma cu ceva timp un autoturism, dansul fiind al 3-lea proprietar.In urma cu un an cei de la rar i-au refuzat efectuare itp, motivand ,,o actiune mecanica'' asupra uneia dintre seriile de identificare ale autovehiculului(amuzant este ca de respectiva actiune, se face vinovat chiar unul dintre angajatii dansilor care doriind sa confrunte seria respectiva, a actionat asupra zonei cu o perie de sarma apoi aplicand diluant, reprezentantii rar insa se disculpa motivand ca ei folosesc doar diluant in situatiile in care trebuie sa curete anumite zone in vederea confruntarii), iar conform legislatiei in vigoare daca dansii suspecteaza anumite,,manevre dolosive" au prerogativa de a refuza efectuarea itp si trebuie sa te directioneze catre organele de cercetare abilitate.Pana aici toate bune si frumoase oarecum, ideea este ca tatal meu a dat curs recomandarilor dansilor, s-a adresat inspectoratului judeatean de politie si a obtinut din partea acestora o adresa care atesta faptul ca masina nu figureaza in baza de date a autovehiculelor furate.Cu aceasta adresa tatal meu s-a prezentat la rar, dar si de aceasta data i-au refuzat efectuare itp spunandu-i nonsalant sa ii actioneze in instanta, lucru care s-a si intamplat, iar pe fond, s-a efectuat la impunerea instantei o expertiza tehnica care confirma faptul ca nu exista modificari(cu aceasta ocazie am aflat si eu faptul ca un auto are 4 serii de identificare si anume 1 cu seria motorului , 2 pe praguri si 1 in baza de date a producatorului, deci......).Ideea este ca actiunea a fost admisa asa cum a fost formulata, instanta obligand rar la efectuarea itp, dar din nu stiu ce motiv, dansii nu vor sa accepte situatia si merg in continuare cu apel.Avand in vedere faptul ca de actiunea tatalui meu m-am ocupat eu, nu am avut ce mari cheltuieli de judecata sa solicit, dar acum tinand cont de optica dansilor, doresc sa le solicit in numele tatalui meu daune-interese compensatorii si spre rusinea mea nu stiu daca este posibil, pentru toata perioada in care tatal meu nu s-a putut folosi de masina(dovada prejudiciului o pot face in baza unui contract de inchiriere auto pe care tatal meu l-a incheiat cu o firma de profil).Imi scuzati logoreea scriptica, dar doresc sa fiu bine inteles de la inceput.Multumesc anticipat pentru orice sfat sau recomandare!