avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Identificare RAR, motor fara serie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Identificare RAR, motor fara serie

Am schimbat motorul autovehiculului. Am fost la RAR ptr.inscrierea in CIV a seriei de motor. Cei de la RAR mi-au cerut factura ptr.ca motorul nu are serie iar firma care a efectuat inlocuirea motorului nu mi-a eliberat factura ptr.motor ci mi-a dat doar o hartie la mana ca inlocuirea a fost efectuata in acest service autorizat de RAR. Ce pot face daca firma nu imi da factura ptr.motor? Se poate face declaratie notariala ca am achizitionat motorul de la dezmembrari sau de la un particular? Va rog sa ma ajutati cu o solutie. Eu nu vreau sa vand masina, dar la ITP am inteles ca se face identificarea motorului.
Nu are nicio importanta unde ati inlocuit motorul.. sa va dea factura sau un act/ declaratie de provenienta, cel care vi l-a vandut. De unde l-ati cumparat ?
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Lam cumparat de la persoana care se ocupa cu cumparare de masini avariate si le vinde dezmembrate.Tipul motorului este acelasi ca originalul doar ca nu are poansonata seria, este fara serie dar acelasi tip
Ce ați mai rezolvat cu schimbarea motorului ma puteți îndruma și pe mine sunt în aceiași situație am același cod de motor dar eu nu am niciun act după ce am cumpărat mașina am observat ca nu bate seria din carte cu cea d pe motor va rog sa ma ajutați și pe mine dacă ați rezolvat-o mașina am înscris o pe numele meu și urmează sa fac itp-ul

olimpiastanca a scris:

Lam cumparat de la persoana care se ocupa cu cumparare de masini avariate si le vinde dezmembrate.Tipul motorului este acelasi ca originalul doar ca nu are poansonata seria, este fara serie dar acelasi tip

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare motor cu unul identic S.V.K. S.V.K. Salut am 18 ani (detin permis de conducere) si un ford mondeo mk1 din 1995 cu un motor de 1.8 benzina 115 cai,motorul a fost schimbat cu unul identic (cod: ... (vezi toată discuția)
Rar nu face omologare pe motor schimbat (motorul e piesa de schimb, unde e problema?) IdaTuning IdaTuning Buna ziua, astazi am fost la registru sa perfectez actele pentru o masina care urma sa o vand (ford mondeo) masina a fost cumparata personal de mine si din ... (vezi toată discuția)
Despre schimbarea motorului LusianGhebus LusianGhebus Buna ziua Detin un Ford Fa din 1997 inmatriculat in Romania, pe care il folosesc in Italia. Din pacate am avut probleme cu chiuloasa, nereusind sa rezolv ... (vezi toată discuția)