avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despre schimbarea motorului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despre schimbarea motorului

Buna ziua
Detin un Ford Fa din 1997 inmatriculat in Romania, pe care il folosesc in Italia. Din pacate am avut probleme cu chiuloasa, nereusind sa rezolv mare lucru. Ma gandesc sa scimb motorul cu unul exact la fel, natural cu alta serie. Deci, precizez inca o data...cilindree, putere, etc, toate identice. Este posibil? Precizez ca inlocuirea o fac in Italia. In momentul reviziei trebuie sa fac vama la noul motor? Va multumesc.
dupa schimbarea motorului va trebui sa schimbati si actele de identitate ale masinii, tot in italia
Avand in vedere ca masina este inmatriculata in RO si intentionati sa schimbati motorul in Italia ar fi de preferat sa va informati la RAR inainte de efectuarea schimbarii.

Informatii privind procedura si implicatiile schimbarii motorului gasiti aici
[ link extern ]

@dinucezar, nu poate schimba nimic in Italia, inscrierea modificarilor in CIV le face numai RAR-ul ptr autovehiculele inmatriculate in Romania. ;)
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
cyan, moderator
corect..mea culpa.
1-Inlocuirea motorului legal se poate realiza numai in tara care a eliberat cartea de identitate
In situatia in care se inlocuieste motorul,urmeaza ca proprietarul auto sa solicite oficial la RAR,efectuarea de verificare
Daca RAR apreciaza ca inlocuirea motorului este legal dovedita cu documente de provenienta motor si este executata in unitate de specialitate,poate realiza initial verificarea tehnica si ulterior pansonarea motorului
Va fi eliberat raport de verificare ,se va completa in baza proprie de date si in cartea de identitate a autoturismului seria pansonata
Schimbi motorul, iat in tara va trebui sa faci rost de o factura de la un service ca ti-au schimbat ei motorul. mai adaugi o declaratie ca motorul nu e furat, te duci la RAR, iti fac teste la noxe si iti trec noua serie in carte.
Daca ai norocul sa fie trecut in carte, la motor, ca e fara serie, asta e, schimbi motorul si gata.
Atat sa ai grija, sa fie fix acelasi tip de motor, ca daca sunt diferente, trebuie omologat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare motor cu unul identic S.V.K. S.V.K. Salut am 18 ani (detin permis de conducere) si un ford mondeo mk1 din 1995 cu un motor de 1.8 benzina 115 cai,motorul a fost schimbat cu unul identic (cod: ... (vezi toată discuția)
Rar nu face omologare pe motor schimbat (motorul e piesa de schimb, unde e problema?) IdaTuning IdaTuning Buna ziua, astazi am fost la registru sa perfectez actele pentru o masina care urma sa o vand (ford mondeo) masina a fost cumparata personal de mine si din ... (vezi toată discuția)
Pentru schimbarea motorului este necesara autentificarea rar? noss noss buna ziua.de ce acte as avea nevoie sa imi schimb motorul pe masina...momentan am un motor de 18000cmc benzina monopunct 55kwatt si as vrea sa imi pun unul tot ... (vezi toată discuția)