avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendarea executãrii pedepsei sub supraveghere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendarea executãrii pedepsei sub supraveghere

in ce conditii poate pleca in strainatate un inculpat care a primit suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de incercare de 4 ani si 10 luni,in conditiile in care acesta se stabilise cu familia in strainatate avand insa domiciliul in Romania?pt ce perioada de timp poate pleca si in ce conditii?multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:58, 12 Aprilie 2012
puteti pleca oricind insa trebuie sa va intoarceti saptamina la ofiterul supraveghetor (sau de 2 ori pe saptamina, in functie de caz). cel mai bine este sa discutati cu acesta despre situatie, poate va ofera un termen mai lung de verificare.
daca nu o faceti, se va revoca suspendarea executarii si se va emite mandat de arestare european si veti fi extradat catre Romania ptr executarea pedepsei.
Trebuie sa vedeti ce masuri de supraveghere v au fost stabilite,in momentul in care ati fost condamnat,foarte posibil sa aveti restrictionat schimbarea de domiciliu sau depasirea unei anumite limite teritoriale,
Mergeti si vorbiti cu cei care se ocupa de supraveghere.
Cautati o modalitate reciproc avantajoasa.
Sa ne anuntati si pe noi ce se va stabili.

Eu am clienti plecati care revin in tara.
Pe unul dintre clienti nu vrea sa il lase, in sensul ca nu ii recomanda...dar au si ei putina dreptate...
Pe de-a parte ei zic ca dreptul la libera circulatie este neingradit...dar...este discutabil...cumva daca nu se gasesc modalitati concrete de rezolvare...
Si dreptul oricarei persoane de a-si stabili domiciliul in strainatate este ingradit cam mult...as zice eu...

Inca nu m-am implicat direct in aceste probleme, dar cazurile de suspendare sub supraveghere sunt multe si in viitor se pare ca ma voi implica.
Discutati cu avocatul, pe baza hotararii judecatoresti definitive de condamnare si a programului de la Serviciul de probatiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz rutier ..pedeapsa cu suspendare takytaky1 takytaky1 O persoana care a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere (timp de 2 ani)....acea persoana poate pleca sezonier in ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar antonio123 antonio123 DACA cineva are 2 ani cu suspendare ii se afecteaza cazierul. POATE iesi inafara daca vrea sa munceasca. (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare Maryy3 Maryy3 Pentru ce infracțiuni se poate primi pedeapsa inchisore cu suspendare? (vezi toată discuția)