avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier judiciar

DACA cineva are 2 ani cu suspendare ii se afecteaza cazierul.
POATE iesi inafara daca vrea sa munceasca.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:03, 12 Iunie 2012
Fiind condamnare, chiar cu suspendare, va fi inregistrata in cazier, dar, dupa termenul de incercare se va putea solicita reabilitarea si se va sterge din cazier.
In legatura cu iesirea din tara pentru munca, va trebui sa se puna de acord cu serviciul de probatiune, unde in tot acest termen de executare cu suspendare va trebui sa faca periodic prezenta.
Aceasta prezenta va fi obligatorie la intervalul stabilit cu Serviciul de probatiune.
Ati fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau la o pedeapsa de 2 ani cu suspendarea executarii sub supraveghere?
Reveniti cu detalii!
Indiferent de forma suspendării, pedeapsa se trece în cazier şi se şterge, în mod normal din oficiu -reabilitare de drept- dacă în termenul de încercare nu a mai săvârşit alte infracţiuni.
AM fost 2 ani cu suspendare cu supraveghere in urma comiterii unui acident naval(e vb de decesul unui om in urma comiterii acestui accident). am fost supus prin instanta la plata pensiei alimentare copilului decedatului, la daune morale familiei acestuia, MAI, ptr ca in acest accident a fost implicata o salupa a acetui minister). mai pot fi angajat al MAi avand in vedere aceste acuzatii?
mentionez ca am fost demis din functie de o saptamna in urma acestei decizii. am facut recurs la hotararea tribunalului. cat dureaza acest recurs si am sanse sa fiu reangajat al ministerului?
Intrebarea mea are un dublu scop:
1.- termenul de incercare difera in functie de modalitatea de executare, iar in functie de acest termen se poate raspunde in concret care este perioada in care pedeapsa aplicata figureaza in cazierul dvs si implicit dupa ce termen poate interveni reabilitarea de drept.
2.- posibilitatea de a pleca din tara este la randul ei conditionata de modalitatea de executare a pedepsei pe de o parte, iar pe de alta de obligatiile efective stabilite prin dispozitivul hotararii in situatia aplicarii unei pedepse cu suspendarea executarii sub supraveghere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)
Radiere cazier daniela39 daniela39 daca o persoana a fost condamnata la 1 an cu suspendare pentru un accident rutier cu vatamare corporala, dupa cati ani se sterge cazierul.de fapt cazierul se ... (vezi toată discuția)