avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiunea reclamantilor a fost respinsa. Mai pot fi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiunea reclamantilor a fost respinsa. Mai pot fi chemata in judecata pentru acelasi motiv?

buna seara! am fost trimisa in judecata pentru anularea unui contract cu titlu oneros. reclamantii au avut un avocat foarte bun si probe: cu martori, expertize si in plus datorita faptului ca am fost hartuit la propriu si la figurat, presat de acestia, la ultimul termen am fost de acord cu actiunea reclamantilor. Eu nu am avut avocat si am lipsit si de la termene...tot de frica! Surpriza: cererea reclamantilor a fost respinsa! intrebare: ce l-a putut determina pe domnul judecator sa ia o asemenea decizie si ma mai pot da in judecata pentru acelasi motiv? adica am scapat de ei? :))
Cel mai recent răspuns: popescumariaioana , utilizator 19:02, 24 Mai 2012
Indiferent de "pozitia" dvs. in acest proces instanta a analizat probele de la dosar si s-a pronuntat tinand cont de ele. Nu va bucurati inca, pentru ca probabil vor face apel.
am inteles... dar in ipoteza in care vor pierde posibilitatea acestor cai de atac, voi mai putea fi rechemata in judecata pentru acelasi motiv? sa spunem ca hotararea definitiva si irevocabila va fi in favoarea mea, va mai putea cineva vreodata , un alt reclamant sa invoce aceleasi cauze? multumesc
Codul de procedura civila prevede la Art. 163 alin. 1, ca: "nimeni nu poate fi chemat in judecata pentru aceeasi cauza, acelasi obiect si de aceeasi parte inaintea mai multor instante"; se poate ridica exceptia de litispendenta ca exceptie de procedura, in caz de identitate de obiect, de cauza si de persoane, avand aceeasi calitate.

Daca apare un alt "reclamant" care considera ca este "vatamat" in drepturi puteti sa mai fiti data in judecata, pe aceesi cauza sau aceelasi obiect.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
va multumesc frumos pentru rabdare!
Birou_de_Mediator a scris:

Codul de procedura civila prevede la Art. 163 alin. 1, ca: "nimeni nu poate fi chemat in judecata pentru aceeasi cauza, acelasi obiect si de aceeasi parte inaintea mai multor instante"; se poate ridica exceptia de litispendenta ca exceptie de procedura, in caz de identitate de obiect, de cauza si de persoane, avand aceeasi calitate.

Daca apare un alt "reclamant" care considera ca este "vatamat" in drepturi puteti sa mai fiti data in judecata, pe aceesi cauza sau aceelasi obiect.

Nu cred ca practica sustine teoria.
Am avut cunostinta de un caz deosebit.
Litigiu intre o companie si o asociatie de proprietari avand ca obiect piederile de apa. Asociatia da in judecata compania.
Asociatia castiga procesul. Definitiv si irevocabil.
La un an de zile compania da in judecata asociatia avand acelasi obiect.
Din partea asociatiei insa nu se prezinta nimeni si compania castiga procesul.
Deci la un an diferenta avem doua hotarari avand acelasi obiect, intre aceleasi parti care sunt una exact pe dos ce spune cealalta si care culmea este data la aceeasi instanta.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
giv, utilizator

Alte discuții în legătură

Raport între acþiunea în constatare ºi acþiunea în realizare ContSters54572 ContSters54572 dacă o acţiune în revendicare a fost respinsă irevocabil, cum va fi respinsă o acţiune în constatare între aceleaşi persoane, cu privire la acelaşi ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat sau nu? bttb63 bttb63 La multi ani! Multumiri anticipate celor ce vor binevoi sa-si dea cu parerea in urmatoarea speta. A si B succesori legali ai lui C. Comisia locala de ... (vezi toată discuția)
Cauzã suspendatã în recurs, autoritate de lucru judecat ContSters288161 ContSters288161 buna seara , Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema .Am un contract de v-c cu clauza de intretinere care a fost atacat la fond .Instanta a respins ... (vezi toată discuția)