buna seara,va rog sa imi spuneti daca s-a procedat corect;
in luna ianuarie 2011,am deschis proces civil,ordonanta presedintiala,impotriva unei companii de servicii telecomunicatii,pt anularea contractului,ca fiind fals,indicant di autorul falsului,si aducand dovezi si martori,ca lucrez in italia inca dinainte cu 2 ani de a se semna acest contract,si in prezent.
dupa interminabile amanari si amanari pentru administrare de probe,desi,cum am scris mai sus,am adus la dosar,inca de la inceput,cand am platit onorariu avocatei care ma reprezinta,nu au chemat inca in instanta autorul falsului,iar la insistentele mele de a se face expertiza grafologica,au suspendat procesul si a inaintat dosarul la parchet,dar s-a insistat sa depun la dosar un document original,semnat in fata unui notar.,si neavand decat actele casei,am trimis prin posta,actele casei mele,care,zice avocata,l-a depus la dosar.
problema este,ca,sunt deja 2 luni si 14 zile de cand dosarul a fost inaintat la parcchet,si nu am nici un semn,nici de la avocat,nici citatie de la parchet ca ar fi inceput procesul penal,si am nevoie de contractul casei,deoarece celelalte copii originale,au fost deja furate de autorul falsului,inca din anul 2009.
si deja sunt disperata,deoarece directorul de la acesta companie deja m-a avertizat ca voi ramane fara casa,iar autorul falsului,la fel,mi-a trimis mesaje ca deja voi pierde casa deoarece a mai facut si alte falsuri.
va rog sa imi spuneti care ete termenul legal in care un dosar va sta sa se prafuiasca pe rafturile de la parchet,desi a fost deja cercetata cauza prin ordonanta presedintiala in instanta civila,deci,era foarte simplu,se ccita persoana in cauza,se trecea la compararea semnaturilor,foarte simplu,dar nu stiu,de ce justitia complica foarte mult,procesele.
si de ce s-a insistat sa depun la dosar actul casei in original,la ce foloseste,deoarece pt verificarea semnaturii,aveam la dosar multe alte documente cu semnatura mea,inclusiv puteau compara semnatura de pe contract,deoarece este total diferita,in special ca este semnatura autorului,personala.
si apoi aveam semnatura in original de pe contractul de reprezentanta cu avocata.
Vorbiti cu avocatul sa se intereseze de stadiul dosarului si sa faca cumva sa se urgenteze.
Insa, in general, astfel de activitati se platesc separat.
Conteaza foarte mult pentru ce anume l-ati platit.
din cate stiu, nici o instanta nu solicita documente in original ... curios, insistati pentru ca depunerea la un "dosar" a documentelor originale ale proprietatii este un lucru ... "periculos" pentru "integritatea proprietatii" !.
va multumesc
de aceea sunt ingrijorata,pt insistenta de a cere actul casei in orijinal,nu ma interesa sa fie tras la raspundere autorul faptei.vroiam doar sa il citeze sa isi recunoasca semnatura.
toata aceasta mascarada imi da de gandit,deoarece ,cum am mai afirmat,si imi asum raspunderea,deoarece am si martori,,directorul companiei a spus ca au o copie a contractului casei la dumnealor,si ca imi va face executare silita pe casa,dar pentru ce debit.... inca nu stiu,deoarece este totul in negura,am lasat totul pe mana avocatei,deoarece,in 2 ani,doar 2 saptamani am fost,acasa,si asta a fost in 2010,cand am si platit avocata,in rest,mereu i-am trimis bani si atentii,dar cand o sun ,mereu ma expediaza,ca nu are timp sa vb cu mine la telefon,si apoi am aflat de la copii mei,ca in acete 10 amanari nu s-a prezentat niciodata,nimeni,de la compania de cablu,si e normal,din moment ce,eu cred ca nici nu mai apar la dansii ca debitor,deoarece au cesionat datoria.
va multumesc inca o data,
un mod de a actiona intro situatie in care esti sigur ca, nu ai datorii catre o, societate de telefonie mobila, cablu, etc., adica esti sau se incearca sa fii "tras in piept, furat, etc", il poti obtine de la "urban si asociatii", iar acolo, intra pe "intrebari frecvente" si ai sa afli sfaturi practice cum poti proceda, citeste bine si, utilizeaza ceea ce vei citi, sunt sfaturi foarte utile, iar dincolo, poti adresa o solicitare in scris parchetului care are spre solutionare dosarul, privind stadiul in care se afla, sunt obligati ca in termenul legal de 30 de zile sa-ti raspunda iar in "paralel", poti ruga o ruda sa se intereseze despre aceasta situatie, ba, chiar poti intocmi pentru una din rude o "imputernicire notarial" - costa putin dar daca riscurile o merita, ... merita taxele notariale, traducerea si legalizarea in tara - cu mentionarea expresa doar pentru rezolvarea acestei situatii in fata parchetului, etc., a acestei probleme, iar riscurile referitoare la o proprietate, merita, bafta.
pe langa astea, dupa termenul de 3 ani de zile, intervine "prescriptia" datoriei, inainte de a mai arunca bani "aiurea", uita-te bine unde si pentru ce ii "dai".