buna ziua,
va rog sa imi spuneti,care este termenul limita pt a sta un dosar in arhiva judecatoriei,si a nu se inainta la parchet,cum s-a dispus.
in procesul civil,pt anularea unui contract ca fiind fals,dupa 10 interminabile amanari,s-a suspendat cauza,si s-a dispus inaintarea inscrisului,la parchet,pt efectuarea de cercetari,cu privire la savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri,sub semnatura privata,dar nici dupa 4 luni,dosarul nu a fost inaintat la parchet,iar raspunderea penala,a individului care a semnat in numele meu,se prescrie in iulie.desi,inca de la inceputui procesului,in 2010,am indicat autorul falsului,nu l-au chemat niciodata in proces pt a se face compararea de scripte.
desi am avocata,nu s-a interesat pana acum de dosar,aducand lamuriri ca nu exista termen limita pt a se inainta dosarul la parchet pt cercetari,deci,nici nu este inregistrat la parchet pt a putea incepe cercetarile.
colega mea are dreptate - nu exista termen limita ptr asemenea operatiune. dosarul va fi trimis atunci cind parchetul va solicita acest lucru. probabil ca nici nu au inceput cercetarile in acest dosar.
Intr-adevar, nu exista un termen limita pentru finalizarea cercetarii penale. Insa suspendarea procesului cvil a fost dispusa tocmai pentru a se verifica inscrisul pe care l-ati defaimat ca fiind fals. Eu cred ca a ajuns la procuror, pentru ca instanta avea obligatia sa inainteze inscrisul, impreuna cu procesul verbal incheiat de aceasta. Nu se va ajunge la prescrierea faptei penale , iar daca se va ajunge totusi acolo si nu se va mai putea initia actiunea penala, inscrisul va fi cercetat de instanta civila, fiind admisibil orice mijloc de proba.
buna ziua,va multumesc pt raspuns
dar as mai intreba un lucru.
daca instanta civila a suspendat procesul,de ce a mai cerut in ultima faza,documentele casei.
de ce nu a lasat la latitudinea parchetului sa ceara acest document,daca era necesar?
pe mine nu ma intereseaza absolut nimic,decat acel unic document,deoarece celelalte documente in original ale casei,in care era aplicat timbru,mi-au fost furate in 2009,de acelasi individ,dar nici atunci politia nu a intreprins nimic.
si inca o intrebare va rog...
daca instanta penala da NUP,cum dealtfel,va da sigur,ca se implinesc deja 5 ani de la falsificarea inscrisului,prejudiciul adus de acest contract fals,il suport eu?
Pai nu, daca va referiti la faptul ca va interveni prescriptia raspunderii penale , si totusi inscrisul va fi declarat fals, acest inscris ar trebui desfiintat, fiindca un astfel de inscris nu si-ar mai putea produce efectele.
Nu stiu care este povestea inscrisului , insa nu ar trebui sa suportati plata vreunui prejudiciu decat ati cauzat dvs. insiva un prejudiciu . Este drept ca exista si raspunderea pentru prejudicii create de alte persoane ( vedeti codul civil). Insa nu intram aici in detalii.
Pana una alta mai interesati-va la parchet si chiar si la instanta, despre stadiul lucrarilor si asteptati solutia.