avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia raspunderii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia raspunderii penale

Buna ziua,
Incerc sa rezum problema ce ma confrunt de 2 ani.
In vara 2010,am platit onorariu avocat,pt a deschide proces impotriva unei companii telecomunicatii,pt anularea contractului,fiind un inscris in fals(numele meu)dar cu semnatura reala a concubinului,ce locuia pe atunci in casa mea,eu,lucrand in italia din 2005.
Abia in ianuarie 2011(dupa 6 luni)a depus dosarul,prima sedinta fiind in februarie 2011.chiar de la inceput am indicat autorul semnaturii.Ce e dubios(pe atunci nu stiam)am depus la dosar si o somatie ce am primit-o in iul 2010de la o firma de recuperari,ce reprezenta datoria de la compania de telecomunicatii,deci,compania a cesionat datoria mea,si in ciuda acestui fapt,totusi,procesul a decurs in continuare impotriva companiei,care,am inteles,ca nu s-a prezentat absolut nimeni,de la aceasta companie,in decursul procesului.dar dupa 10 amanari,pt administrare de probe ,martori ,desi le-am depus de la inceput,amanari repetate fara motiv,am decis sa trimit presedintelui tribunalului o petitie,specificand si ca dupa atatea amanari nu citeaza persoana in cauza pt a face verificarea semnaturii,(av,zice ca a r fi citat persoana in cauza,dar ca legea nu il obliga sa se prezinte in instanta,si alt dubiu a fost ca dumneaei a sp ca a trimis citatia la adresa mea,desi,copii au sp ca nu au primit nici o citatie,cand defapt, ,copii au dat adresa lui actuala,judecatorului.)deci dupa ce am trimis petitia,judecatorul a suspendat cauza civila ,in baza art. 183 c.p.c. si a inaintat dosarul la parchet.
ce vreau sa va intreb.
1) IN 29 febr,2012,s-a inaintat dosarul la parchet,cat timp trebuie sa mai astept sa deschida cercetarile?cauza civila,fiind o ordonanta presedintiala?
2) daca a intervenit prescriptia raspunderii penale,daca falsul a fost infaptuit in aug 2007,s-a uzat de fals pana in ...nu stiu sigur cat,dar ultima plata a facut-o in mart 2009,desi cei de la compania de telecomunicatii,a trimis facturi pt abonament lunar(ca si cum beneficiam de servicii)pana in mart 2011.(de ce nu s-a sesizat instanta,ca si compania face un abuz,trimitand in continuare facturi,desi stia ca am deschis proces,pt fals,si apoi contractul fiind semnat in 2007,in aug 2009,a expirat.
nu stiu cum se va termina aceasta farsa,deoarece sunt epuizata psihic,mai ales ca nu am posibilitate sa vin in tara sa rezolv problemele,asta ar insemna sa pierd serviciul,si am in intretinere 4 suflete,acasa.
tin sa precizez ca acest individ a abuzat de increderea si naivitatea mea,punandu-i la dispozitie,casa,actele(nu le puteam lua in italia)si banii ,deoarece ii trimiteam lunar 700-800 euro,(am recipisele.)
se poate adauga pentru cercetarile penale,si uzul de fals,abuz de incredere ,inclusiv celelalte falsuri?(contract comodat pt sediul firmei lui)
deoarece a afirmat printre altele ca a facut un imprumut mare,in care as fi si eu girant(cumparandu-si masina,care a si instrainat-o)
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: camicr , utilizator 20:33, 21 Martie 2012
eu cred ca nu s-a prescris nimic.
in cel mai rau caz consider ca se incadreaza la 5 ani ca si termen de prescriptie si inca nu au trecut acesti 5 ani.
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaintarea dosarului la parchet camicr camicr buna ziua, va rog sa imi spuneti,care este termenul limita pt a sta un dosar in arhiva judecatoriei,si a nu se inainta la parchet,cum s-a dispus. in procesul ... (vezi toată discuția)
Termen solutionare dosar penal aflat in faza de cercetare penala camicr camicr buna seara,va rog sa imi spuneti daca s-a procedat corect; in luna ianuarie 2011,am deschis proces civil,ordonanta presedintiala,impotriva unei companii de ... (vezi toată discuția)
Inscrisurile se depun la dosar in original? camicr camicr va rog frumos sa imi spuneti in ce lege se stipuleaza ca documentele originale trebuiesc depuse la dosar. am scris foarte mult pe acest forum in legatura cu ... (vezi toată discuția)