avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu fara plata si stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu fara plata si stimulent de insertie

am nascut anul trecut 2011 pe data 5 octombrie, din cauza ca la vremea aceea aveam doar 9 luni de angajare si 4 luni de voluntariat la aceasi firma nu am beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului doar sotul a solicitat stimulent de insertie, intrebarea mea e pe aceasta periada de acordarea celor 500 Ron semnificant stimulentul de inserite pot beneficia eu de concediu fara plata de 1 an pentru cresterea copilului fara a fi afectati prin suspendarea stimulentului de insertie sau nu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:31, 6 Aprilie 2012
1. OUG 111/2010, in baza careia sotul beneficiaza destimulentul de insertie, spune:

Art. 6
(1) Dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, cu exceptia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art.2 alin.(1) lit. a) au dreptul la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.

(2) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.

2. Asadar numai sotul are dreptul sa solicite CFP in baza acestei OUG.

3. - Dvs. puteti sa solicitati CFP, de la angajatorul dvs., in baza prevederilor Codului muncii, a CCM aplicabil unitatii dvs. sau a regulemntului intern al unitatii.

- Din Codul muncii:
Art. 54
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire pe piata muncii dupa 1 an de ccc dumilor dumilor Buna ziua. O viitoare mamica ar vrea sa opteze pentru Varianta I: In situatia in care parintele opteaza pentru ramanerea in concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie oooana oooana Buna ziua Sunt angajata la doua societati comerciale (la una cu contract de 8 ore si la a doua cu 2 ore) si momentan sunt in concediu de crestere copil. Am ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie corinalu corinalu Buna seara, sunt in concediu de crestere a copilului pana la varsta de un an. As dori sa stiu daca in cazul in care solicit in continuare concediu fara plata ... (vezi toată discuția)