avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua

Sunt angajata la doua societati comerciale (la una cu contract de 8 ore si la a doua cu 2 ore) si momentan sunt in concediu de crestere copil. Am optat pentru varianta de concediu pana la varsta de un an. Ma intereseaza daca pot beneficia de stimulent de reinsertie daca inainte sa implineasca copilul un an imi reiau activitatea doar la societatea a doua (cu 2 ore) si la cea la care am salariu de baza imi iau concediu fara plata pana cand copilul implineste 2 ani.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 19 Aprilie 2012
Da, beneficiati de stimulentul de insertie in conditiile specificate de dvs ...
chiar daca se mentioneaza ca stimulentul se suspenda in cazul concediilor fara plata?
Unde se mentioneaza ca stimulentul se suspenda in cazul CFP? ... nu am citit asa ceva in textul de lege care reglementeaza concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Legea prevede ca daca realizati venituri supuse impozitului pe venit, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un atunci puteti beneficia de stimulentul de insertie ...
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
la asta ma refeream:

(4) Daca persoana indreptatita, in perioada in care beneficiaza de stimulentul de insertie, doreste sa i se acorde concediul fara plata prevazut de art. 6 din ordonanta de urgenta, la reluarea realizarii de venituri supuse impozitului, nu mai beneficiaza de stimulentul de insertie.

Daca, in perioada in care persoana beneficiaza de stimulent de insertie, doreste sa i se acorde concediu fara plata (prevazut de art. 6 din OUG 111/2010), atat pe aceasta perioada, precum si la reluarea activitatii, nu va mai putea beneficia de stimulentul de insertie.
Atentie, asadar: chiar daca persoana indeplineste conditiile pentru a beneficia de stimulent, in momentul in care va solicita concediu fara plata, acest drept se suspenda.
CFP se acorda in baza art.54 C.mun. ... dvs luati CFP la o societate, dar va continuati activitatea la cealalta societate ...

Textul de lege se refera la CFP acordat in baza OUG nr.111/2010 si nu a Codului Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil Bianca_Szel Bianca_Szel Am si eu o nelamurire. Am nascut pe 6 septembrie 2012 si am optat pentru CCC pe 1 an. Caracterul job-ului nu-i permite sotului sa efectueze acel CCC de o ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie CATALENA CATALENA Buna ziua, Vreau sa ma lamuriti intr-o privinta daca se poate. Am o salariata care la momentul actual are contractul de munca suspendat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)