avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator - Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator - Contract de munca

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme:
1. cine semneaza contractul de munca al unui administrator de SRL, persoana fizica, numit prin actul constitutiv, care detine functia de director executiv in baza de CIM? (administratorul nu este asociat!)

2. In conditiile in care venitul este negociat in eur, in CIM sau in actul de majorare a salariului valoarea poate fi numai in lei, sau si in eur?

3. Daca beneficiul lunar este considerat in eur, la ce curs se face conversia in lei pentru determinarea impozitului si contributiilor?

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
ContSters238039, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters238039 , utilizator 13:04, 6 Aprilie 2012
1. Asociatul unic sau unul dintre asociati poate semna c.i.m. al administratorului ...

2. Daca venitul este negociat in Euro, in c.i.m. sau in actul de majorare valoarea se va trece in lei = echivalentul in euro.

3. Conversia in lei se face la cursul stabilit pentru data platii acelui beneficiu.

Va multumesc pentru raspuns.

Inteleg ca in contractul de munca (sau actul de modificare nivel salariu) se inscrie suma in lei calculata la data (incheierii sau inregistrarii?!) contractului, iar lunar, la acordarea salariului se acorda o alta suma, calculata la data platii venitului salarial. Deci, suma platita lunar va fi alta de fiecare data, luna de luna (mai mare sau mai mica decat cea inscrisa in contractul de munca), datorita cursului.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
ContSters238039, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de munca cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: vreau ca salariatii sa primeasca echivalentul in RON a salariului net negociat cu patronul strain in ... (vezi toată discuția)
Cim director vanzari Soleil Soleil Am de incheiat un contract de munca care cuprinde un salariu fix si comision in functie de vanzari. Dar, conditiile sunt cam ciudate, adica: - sal lunar net ... (vezi toată discuția)
Impozitare beneficiu marta946 marta946 Buna ziua, De curand angajatorul ne-a oferit posibilitatea de a beneficia de servicii medicale gretuite. Aceste servicii fiind considerate beneficiu, vor fi ... (vezi toată discuția)