avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cat timp ar trebui sa primesc o hotarare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In cat timp ar trebui sa primesc o hotarare judecatoreasca?

Buna ziua ,va rog sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebari.In cat timp ar trebui sa primesc o hotarare judecatoreasca?Este normal sa treaca 2 luni si eu sa nu o primesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:38, 6 Aprilie 2012
depinde de cat de aglomerata este instanta....poate trece si mai mult de cateva luni...daca aveti nevoie mai repede puteti face o cerere la instanta ca sa grabesca motivarea
conform art.264 cod pr. civ. termenul este de 30 de zile. dar pot sa va zic ca am primit o sentinta si dupa 8 luni. singurul lucru car il puteti face este sa va adresati instantei cu o cerere de urgentare a motivarii.
Art.264 C.proc.civ. se refera la motivarea hotararii si nu la comunicarea acesteia ...

Art. 264 C.proc.civ.:
(1)Motivarea hotărârii se va face în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare. Dacă instanţa a fost alcătuită din mai mulţi magistraţi, preşedintele va putea însărcina pe unul dintre ei cu redactarea hotărârii.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se pare bataie de joc... emanuellen emanuellen Buna ziua,din septembrie 2008 ma bat la Tribunal cu Casa de pensii,am cistigat si la Fond si si la Curtea de apel.in 31 martie 2009,a fost ultima dezbatere si ... (vezi toată discuția)
In cat timp este redactata o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila? kostas_rx kostas_rx cat timp dureaza pana este redactata o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (vezi toată discuția)
Care este termenul legal de comunicare a unei hotarari judecatoresti in cazul unui litigiu de munca? magda_oancea magda_oancea Buna seara, Pe data de 09.10.2009 s-a dat pronuntarea la litigiul de munca prin care am cerut 4 salarii compensatorii conform CCM ramura comert si a fost ... (vezi toată discuția)