avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... receptia finala bloc+adapost antiaerian
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

receptia finala bloc+adapost antiaerian

Sunt responsabil autorizatii la o societate. Trebuie sa fac receptia finala a unui bloc ( care are si adapostul aerian). Care este procedura? Cine face parte din Comisie? Pe cine trebuie sa invitam sa ia parte la receptie? Va rog din tot sufletul sa ma ajutati, ca pana vinerea viitoare trebuie sa o rezolv si cei din Primarie imi dau raspunsuri diferite!
Cel mai recent răspuns: TYLER , utilizator 15:46, 28 Noiembrie 2008
HG 273/94

CAP. 3: Receptia finala
ART. 32
Receptia finala este convocata de investitor in cel mult 15 zile dupa expirarea perioadei de garantie. Perioada de garantie este cea prevazuta in contract.
ART. 33
La receptia finala participa :
a)investitorul ;
b)comisia de receptie numita de investitor ;
c)proiectantul lucrarii ;
d)executantul.
ART. 34
Comisia de receptie finala se intruneste la data, ora si locul fixate si examineaza urmatoarele :
a)procesele-verbale de receptie la terminarea lucrarilor ;
b)finalizarea lucrarilor cerute de "receptia de la terminarea lucrarilor" ;
c)referatul investitorului privind comportarea constructiilor si instalatiilor aferente in exploatare pe perioada de garantie, inclusiv viciile aferente si remedierea lor.
ART. 35
Comisia de receptie poate cere, in cazuri foarte bine justificate si/sau in cazul aparitiei unor vicii, efectuarea de incercari si expertize.
ART. 36
La terminarea receptiei comisia de receptie finala isi va consemna observatiile si concluziile in procesul-verbal de receptie finala, model prezentat in anexa nr. 2 la prezentul regulament, pe care-l va inainta investitorului, in termen de 3 zile lucratoare impreuna cu recomandarea de admitere, cu sau fara obiectii, a receptiei, de aminare sau de respingere a ei.
ART. 37
In cazul in care comisia de receptie finala recomanda admiterea cu obiectii, aminarea sau respingerea receptiei, ea va trebui sa propuna masuri pentru inlaturarea neregulilor semnalate.
Comisia de receptie finala recomanda respingerea receptiei finale in cazul in care nu se respecta una sau mai multe dintre exigentele esentiale.
ART. 38
Lucrarea a carei receptie finala a fost respinsa va fi pusa in stare de conservare prin grija si pe cheltuiala investitorului, iar utilizarea ei va fi interzisa.
Investitorul se va putea indrepta pentru recuperarea pagubelor impotriva factorilor implicati in executarea constructiei, vinovati de viciile constatate cu ocazia receptiei, cit si pentru nefunctionarea constructiilor si/sau a instalatiilor aferente acestora.
Investitorul hotaraste admiterea receptiei pe baza recomandarii comisiei de receptie finala si notifica executantului hotarirea sa in termen de 3 zile de la primirea propunerilor comisiei din procesul-verbal de receptie finala.
ART. 39
Data receptiei finale este data notificarii de catre investitor a hotaririi sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert evaluator obligatoriu? swef swef Buna ziua .Ma numesc popescu m si am ridicat o casa in regie proprie. La receptie am constatat ca toate procesele verbale incheiate pe parcursul lucrarii de ... (vezi toată discuția)
Receptie santier ,regie proprie ili47 ili47 Nu stiu cand se poate face ,receptia ? la primaria ,la urbanism m-i s-a spus ca numai dupa terminarea drumului de acces , dupa realizarea instalatiilor ,ect ... (vezi toată discuția)
Receptie lucrari in regie proprie violeta Marian violeta Marian Daca unitatea a executat lucrari de consolidare la o cladire, cum se face receptie la terminarea lucrarilor si cine face parte din comisia de receptie? (vezi toată discuția)