Buna ziua!Doresc a va intreba si eu despre cum as putea rezolva urmatoarea problema.
Tatal meu a detinut o masina pe care a vandut o fara nici un act de vanzare-cumparare,dupa o perioada de timp a decedat,iar eu acum platesc impozitul incontinuare(e vb de o autoutiliatara-163 ron pe an).
Problema e ca nu mai am nici un act de la aceea masina(am avut o copie de la cartea de identitate,dar nu mai stiu unde e),nici propietarul actual nu stiu cine este macar,am fost la politie mi s a spus ca doar propietarul poate cere o copie dupa cartea de identitate-asta ca sa pot face dezbaterea de mostenire(asa mi a spus notarul ca i trebuie un act ca sa poate face demersuriile),m am dus la fisc si mi au cerut act de vanzare cumparare dinainte sa moara tata.
Ajutati ma si pe mine va rog cu ce pasii ar trebui sa urmez,ca sa o pot scoate de la Fisc.Sa scap cumva de ea,ca m am saturat.
Va multumesc anticipat
Din ce spuneti este ceva care nu este in regula .Ttebuia sa faceti succesiunea cu toate activele si pasivele (despre mama nu spuneti nimic) si ca mostenitor cu titlu puteati sa demarati demersurile de radiere a automobilului .In situatia actuala va puteti adresa cu o cerere politiei rutiere pt. a afla daca auto este inca in circulatie,la fel la biroul central de asigurari auto .Este de necrezut ca tatal sa nu fi avut un act de proprietate pe acest autoturism din care sa rezulte marca ,culoarea,seria de caroserie ,seria de motor si mai ales numarul de inmatriculare.Din cele doua variante alegeti ce credeti ,dar posesorul masinii,nu propietarul,neavand nici-o obligatie fiscala putea sa fi vandut masina la alt cumparator sau sa fi vandut ca piese.Partea buna este ca nu aveti si amenzi de platit caci este in viguare riscul proprietarului...Succes /
!