avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autoturism vandut ,propietar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autoturism vandut ,propietar decedat

Buna ziua!Doresc a va intreba si eu despre cum as putea rezolva urmatoarea problema.
Tatal meu a detinut o masina pe care a vandut o fara nici un act de vanzare-cumparare,in urmatoarea perioada a murit,iar eu acum platesc impozitul incontinuare(e vb de o autoutiliatara-163 ron pe an).
Problema e ca nu mai am nici un act de la aceea masina(am avut o copie de la cartea de identitate,dar nu mai stiu unde e),nici propietarul actual nu stiu cine este macar,am fost la politie mi s a spus ca doar propietarul poate cere o copie dupa cartea de identitate-asta ca sa pot face dezbaterea de mostenire(asa mi a spus notarul ca i trebuie un act ca sa poate face demersuriile),m am dus la fisc si mi au cerut act de vanzare cumparare dinainte sa moara tata.
Ajutati ma si pe mine va rog cu ce pasii ar trebui sa urmez,ca sa o pot scoate de la Fisc.Sa scap cumva de ea,ca m am saturat.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:18, 26 Aprilie 2012
In situatia in care masina a fost instrainata de tatal dvs,pe cale de consecinta aceasta nu mai face parte din masa succesorala
Contactati persoanal SPR evidenta auto detaliati situatia
Autoritatea va verifica baza proprie de date si poate elibera dovada in baza careia autoritatea fiscala poate scoate autoturismul de pe rolul fiscal
Buna ziua. Daca tatal Dvs. A instrainat autoturismul fara a incheia un contract de v- c in acest sens, sau un inscris sub semnatura privata nu aveti ce face. Veti plati impozit in continuare. Daca ati fi cunoscut cumparatorul puteati incheia Dvs cu acesta contractul de v-c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog mult putin ajutor. raducang1 raducang1 Buna ziua!Doresc a va intreba si eu despre cum as putea rezolva urmatoarea problema. Tatal meu a detinut o masina pe care a vandut o fara nici un act de ... (vezi toată discuția)
Auto vandut doar cu contract de vanzare - cumparare de mana VPR21 VPR21 Buna ziua! In 18.09.2014 am vandut un autoturism inmatriculat in Ro printr-un contract de V-C completat de mana. Autoturismul era si este in continuare ... (vezi toată discuția)