avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Retinere din salariu functionar public, litigiu pe ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Retinere din salariu functionar public, litigiu pe rolul instantei

Revin la o alta inrebare,am primit in luna februarie decizie de imputare a unor penalitati provenite din anul 2008,am facut contestatie la tribunal,este normal ca in timpul cat se judeca procesul sa mi se opreasca din salariu?Daca nu cine se face vinovat.Asa cum mentionam si anterior dspozitia este emisa la 50 de zile de la descoperirea,deasemenea primaria nevand nici hotarare judecatoreasca de retinere definitiva.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:15, 24 Aprilie 2012
vasilica53 a scris:
am facut contestatie la tribunal,este normal ca in timpul cat se judeca procesul sa mi se opreasca din salariu?

Daca nu ati solicitat suspendarea actului adminstrativ atacat, inseamna ca angajatorul dvs. procedeaza legal.

Intrucat sunteti functionar public, litigiul este de competenta instantelor de contencios administrativ. Simpla introducere a cererii de chemare in judecata pe rolul instantei nu suspenda de drept executarea actului administrativ pe care l-ati atacat. Trebuia sa solicitati suspendarea executarii actului potrivit art. 14 sau art. 15 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.
multumesc mmult de tot.
am sesizat contencoisul pentru anularea dispozitiei de retinere bazanduma pe articolele din codul muncii i statutul functionarului public.
Am tot vrut sa va intreb, insa am ajuns mai rar prin acest forum in ultimele zile: ce ati vrut sa spuneti in ultimul dvs. mesaj? Eu nu vad legatura dintre dispozitiile art. 14 si art. 15 din Legea nr. 554/2004 si cele ale Codului muncii si Legii nr. 188/1999.
Buna ziua.Eu am solicitat anularea dispozitiei care nu este conforma cu dispozitiile legilor pe care eu le-am invocat.Multumesc

Alte discuții în legătură

Actiune in contencios administrativ Iuly2010 Iuly2010 As dori va rog un model de actiune in contencios (pt.concediere nelegala - hotarare consiliu local si dispozitie Primar).De asemenea, as dori sa stiu: daca ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei procedurii prealabile DIA63 DIA63 Sunt functionar public si am fost sanctionat disciplinar,am primit decizia de sanctionare in care era trecut termenul de 30 de zile in vederea contestarii la ... (vezi toată discuția)
Temeiul legal al termenului de contestare a sancþiunii disciplinare dispuse în cazul unui funcþionar public Laurys Laurys Buna ziua, Ma puteti ajuta cu urmatoarea informatie: care este termenul in care poate fi contestata decizia de sanctionare disciplinara aplicata prin ordin ... (vezi toată discuția)