avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPTUL LA CARIERA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPTUL LA CARIERA

Dreptul la cariera
Buna ziua.Sunt angajat intr-o institutie publica deconcentrata,si fac parte din categoria personalului contractual,ocupand din anul 2002si pana in prezent postul de muncitor.In anul 2007 mi-am completat studiile absolvand studiile universitare de lunga durata cu examen de licenta in domeniul juridic,actualmente masterand anul 2 la studii europene de administratie publica si intrebarea mea ar fi urmatoarea:avand in vedere cele relatate mai sus care ar fi modalitatea legala de a intra in randul functionarilor publici din cadrul institutiei in care lucrez ocupand un post conform studiilor absolvite tinand cont ca postul pe care-l ocup in prezent de muncitor nu are prin fisa postului atributii de autoritate publica pentru a putea fi transformat conf. HG.611/2008 art 11 alin1 care prevede faptul ca intrarea in randul functionarilor publici se face prin transformarea postului din regim contractual in functie publica de executie;, iar posturile care au fost scoase la concurs pana in prezent au avut ca conditie vechimea in specialitatea studiilor.Va rog sa-mi spuneti care i-mi sunt sansele la cariera profesionala in cadrul acestei institutii publice in care lucrez si care e procedura si temeiul legal de ocupare in cazul meu a unui post conform studiilor absolvite.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 29 Noiembrie 2008
Va trebui sa urmariti un post de debutant si sa va prezentati la concurs.
pana atunci, mare atentie si la gramatica, puteti pierde o sansa tocmai ca nu ati scris corect ( a se vedea:" va rog sa-imi spuneti care
i-mi
sunt sansele." - "imi" se scrie legat , pronume personal, forma accentuata.

mult succes si nu uitati, daca doresti cu tot dinadinsul ceva, vei reusi!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Art. 11. - (1) Intrarea in corpul functionarilor publici se face prin concurs de recrutare, organizat potrivit prevederilor prezentei hotarari sau potrivit regulilor stabilite pentru persoanele care ocupa, in conditiile legii, o functie publica specifica de manager public, si prin transformarea posturilor ocupate in regim contractual in functii publice.
Potrivit acestui articol, in situatia dvs nu mai este nevoie de organizarea unui concurs de recrutare , ci de transformarea postului ocupat in functie publica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractual sau functionar balta dumitru balta dumitru Buna ziua! Lucrez de multi ani in administratia publica locala, incadrat ca personal contractual (sofer). Acum imi finalizez studiile superioare (drept ... (vezi toată discuția)
Dispozitie primar posibila? tudor1973 tudor1973 Buna ziua! Sunt angajat contractual in functia de administrator de retea la o primarie. Din luna decembrie a anului 2008 am fost mutat in locul unui coleg al ... (vezi toată discuția)
Transfer in 2012 de pe un post de contractual pe un post de functionar public eagle_free eagle_free Buna ziua. Am si eu o intrebare. Exista posibilitatea in prezent sa se face transferul unei persoane de pe un post de contractual cu studii medii pe un alt ... (vezi toată discuția)