avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea zgomotului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea zgomotului

Buna ziua. Stam la bloc si vecinii(mai exact vecina) de sub noi ne zapaceste cu reclamatiile. Ca e prea mult zgomot... Ideea este ca exagereaza deoarece aude tot: ca de ce spala masina rufe la ora 2 ziua? aude ca facem snitele, ca tragem apa, aude copilul cum plange, rade etc (copilul are 2 ani).
Vreau sa stiu exact ce prevede legea. Exista lege care interzice orice fel de zgomot intre orele 14-17 ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 20:12, 6 Aprilie 2012
Orele de liniste le stabileste asociatia.La mine in asociatie este intre 13-16si seara intre 21-8.
Cand se fac reparatii se pune un afis cu orele.
In legea la care faceti referire nu aveti voie sa faceti zgomot indiferent de ora.Normal este
sa fie respect si intelegere de ambele parti.
Program de liniste
1. La articolul 2, punctul 29 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00—8,00 si 13,00—14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;".
Legea 153/ 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele legale de liniste Iuliana 24 Iuliana 24 Buna seara Care sunt orele in care nu se pot face activitati ce deranjeaza vecinii,aceasta intrebare o pun atat pt weekend cat si in cursul ... (vezi toată discuția)
Liniste duminica Niclilidoru Niclilidoru De ce nu exista program de liniste diferit pentru zilele de sambata si duminica???? Inainte duminica era zi de odihna... Acum nu mai exista asa ceva!!!??? (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette am inteles de la un avocat ca s-a schimbat iar legea privind linistea si ca locatarii, vecinii, sunt obligati sa faca liniste intre orele 14 si 17. va rog ... (vezi toată discuția)